Anunț de ultimă oră. În Marea Britanie nu mai intră oricine

Anunț de ultimă oră. În Marea Britanie nu mai intră oricine

Câștigătorii de premii Oscar, laureații premiului Nobel și muzicienii premiați se numără printre cetățenii străini care vor primi rapid vizele pentru Marea Britanie în conformitate cu regulile de imigrație anunțate recent.

Într-o nouă inițiativă cu privire la procedurile de imigrație post-Brexit, „Home Office” a dezvăluit un nou sistem de vize de muncă pentru cetăţenii din alte ţări. Noua metodă rapidă ar permite unui set desemnat de câștigători de premii să aplice direct. Ministerul de Interne a declarat că a lucrat cu cele șase organisme pentru a întocmi lista, care va fi ținută sub control. Aşadar, o nouă politică britanică favorizează imigraţia celor care sunt premiaţi în domeniile lor. Cu alte cuvinte, sunt favorizați câștigători ai premiilor Nobel sau Oscar, artiști, arhitecți, muzicieni şi mulţi alţii care au merite deosebite în munca lor şi au fost premiaţi. Executivul britanic facilitează începând de miercuri acordarea vizelor de muncă pentru oameni de ştiinţă, artişti sau muzicieni premiaţi, printr-o nouă politică de imigrare bazată pe competenţe, introdusă după Brexit. Câştigători ai unor distincţii precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi şi lucra mai uşor în Regatul Unit conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.

Marea Britanie vrea imigranți talentați şi premiați

Câştigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi ştiinţelor sociale sunt, de asemenea, vizaţi de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obţinerea vizei de muncă vor fi simplificate şi accelerate.

Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigraţie ce foloseşte puncte, pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage cele mai bune (talente) în ţară pe baza abilităţilor pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naţionalităţii lor, a indicat ministerul de interne într-un comunicat.

Câştigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor şi au multe de oferit Regatului Unit. Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelenţă ale artelor, ştiinţelor, muzicii şi filmului, a declarat ministrul de interne Priti Patel.

Începând cu 1 ianuarie, lucrătorii din Uniunea Europeană nu se mai bucură de deplină libertate de mişcare în Regatul Unit. Noul sistem de puncte favorizează inteligenţa în detrimentul lucrătorilor slab calificaţi. Pentru a obţine o viză, sunt luate în considerare abilităţile, cunoştinţele de limba engleză şi resursele financiare..

Ne puteți urmări și pe Google News

Destinată persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, inițiativa se va baza pe schema de mobilitate existentă, care permite tinerilor din nouă țări și teritorii, inclusiv Australia, Noua Zeelandă, Canada, Japonia și Hong Kong, să trăiască și să lucreze în Marea Britanie timp de până la doi ani, scrie The Guardian.