Evenimentul ZileiSocialAnunț de ultimă oră. Alexandru Rafila a spus când vom putea renunța la mască

Anunț de ultimă oră. Alexandru Rafila a spus când vom putea renunța la mască

Anunț de ultimă oră. Alexandru Rafila a spus când vom putea renunța la mască
Alexandru Rafila a anunțat când vor putea românii să renunțe la mască si care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească Guvernul.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a făcut un prognostic cu privire la perioada în care vom mai fi nevoiți să purtăm mască. Medicul a declarat că masca va fi obligatorie cel puțin până în toamna care vine. O altă variantă prezentată de Rafila este aceea în care România va avea 10 milioane de oameni vaccinați.

Reprezentantul României la OMS a subliniat că pragul de zece milioane de vaccinați nu va fi atins dacă nu se va crește capacitatea de vaccinare la 100.00 de oameni pe zi.

Masca până la toamnă

„De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi”, a spus Rafila la DigiFM.

Se va mări capacitatea de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate.

„Campania de vaccinare, știți foarte bine, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a adăugat că mărirea capacitătii de vaccinare are nevoie de un ajutor din partea bisericii, deoarece în mediul rural biserica are o putere mult mai mare decât Guvernul.

„Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie. (…) Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000”, a mai spus Cîțu.

 

 


Accesează: