Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț de ultim moment! Termenul „GEN” din buletin va fi înlocuit. Ce se va întâmpla cu drapelul României
Anunț de ultim moment! Termenul „GEN” din buletin va fi înlocuit. Ce se va întâmpla cu drapelul României

Anunț de ultim moment! Termenul „GEN” din buletin va fi înlocuit. Ce se va întâmpla cu drapelul României

Ministerul Afacerilor Interne anunță revenirea la termenul „sex” pe noile cărți de identitate, precum și includerea drapelului României.

Autoritățile României cedează! În urma nemulțumirilor exprimate de către cetățeni, dar și de mai mulți politicieni din AUR și PNL, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat înlocuirea termenului „gen” cu „sex” și introducerea drapelului României pe noile buletine digitale.

„GEN” va fi înlocuit cu „SEX”

Ministerul Afacerilor Interne vrea să modifice termenul „GEN” cu „SEX”, potrivit ultimelor declarații din spațiul public „Având în vedere dezbaterile publice, reacțiile, în momentul acesta se caută cele mai bune soluții. În câteva zile vom avea și o decizie în acest sens”, a declarat un angajat al Direcției de Evidență a Persoanelor din MAI.

„Nu există o decizie aprobată în acest sens, dar opțiunile merg către schimbarea (termenului „GEN” – n.r.). Aceasta este doar o primă versiune a documentului, dar este foarte posibil ca în două, trei săptămâni să avem o altă versiune.

În ceea ce privește mențiunile distinctive, în ceea ce privește genul masculin sau feminin, se aplică legislația națională a statului membru. În acest sens, este foarte clar – noi avem o legislație de nivel superior care stabilește clar că nu există decât două opțiuni: F pentru feminin și M pentru masculin. Nu este niciun fel de altă opțiune. Nu este posibilă. Aplicăm legislația.

Singurul element pe care l-am preluat din regulament (Regulamentul European – n.r.) este această mențiune referitoare la gen”, a mai spus un reprezentant al Direcției de Evidență a Persoanelor.

Steagul României va fi inclus pe buletin

Autoritățile anunță și analizarea reintroducerii steagului României pe noua carte de identitate.

„În acest moment, se analizează și, cu siguranță, vor fi identificate soluții pentru integrarea steagului național în cuprinsul blanchetei. Aici sunt necesare, pe de o parte, la nivel de proiectare, niște specificații tehnice, niște modificări, și urmează după aceea niște teste tehnice. Nu este vorba decât despre aspecte de natură tehnică”, a declarat Cătălin-Aurel Giulescu, angajat la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul MAI, la Antena 3.