Evenimentul Zilei > Social > Anunț catastrofal: „Covid a fost doar proba de rochie”. De unde vine următoarea pandemie ucigașă
Anunț catastrofal: „Covid a fost doar proba de rochie”. De unde vine următoarea pandemie ucigașă

Anunț catastrofal: „Covid a fost doar proba de rochie”. De unde vine următoarea pandemie ucigașă

După șocul pandemiei de coronavirus, care a îngrozit planeta, cercetătorii avanseză ipoteza unei noi pandemii, mai ucigătoare. Ei arată cu degetul următorul posibil focar, titrează Daily Express.

Coronavirusul a fost doar proba rochiei și ultima șansă de a ne trezi înainte de a fi prea târziu, avertizează un renumit expert.

Expert american: sistemul alimentar ar putea provoca „cea mai mortală ciumă din istoria umanității”

Medicul american Michael Greger a atras atenția că sistemul nostru alimentar ar putea genera „cea mai mortală ciumă din istoria umanității”.

„În ultimii ani bolile oamenilor au prins viață cu o amploare nemaiîntâlnită în istoria umanității”, a explicat specialistul într-un interviu. În opinia sa, când vine vorba de factorii de risc implicați în următoarea pandemie, “nu este vorba dacă, ci când va izbucni ea. Pandemia de Covid-19 a fost doar proba de rochie. Poate fi alarma de incendiu care să ne ajute să ne trezim din autosuficiență și să ne reformăm sistemul alimentar înainte să fie prea târziu”.

Dr Greger a explicat că majoritatea acestor agenți patogeni provin de la animale, fie că sunt animale exotice sălbatice ca cele transportate în piețele umede din metropola Wuhan, China, sau de animale crescute în ferme suprapopulate, cum sunt crescătoriile de porci industriale din SUA.

Coșmarul piețelor umede din Statele Unite. Focarul perfect pentru următoarea pandemie

Cavelight Films, casa de producție de documentar care l-a intervievat pe dr. Greger, a descoperit peste 80 de piețe de animale vii destinate tăierii doar în New York City. Gripa porcină din 2009 nu a venit dintr-o piață umedă din Asia, ci din SUA, în urma operațiunilor industriale cu porci. Totuși aceste piețe umede în care animalele sunt aduse pentru a fi măcelărite și vândute nu predomină în orașele din China.

Echipa casei de producție a descoperit că piețele umede din New York sunt pline de oameni care așteaptă să cumpere animale înghesuite în cuști, care defechează unele peste altele, fără pene, muribunde sau cu semne vizibile de boală. Există păsări se devorează unele pe altele, au observat cei de la Cavelight Films.

Într-una dintre aceste piețe umede, membrii echipei care au avut comenzi și de la compania Tesla a faimosului Elon Musk, au descoperit sânge, urină, materii fecale și părți ale corpului animal împrăștiate peste tot, inclusiv în drumul oamenilor spre metrou.

De unde va veni următoarea Boală X? Oamenii de știință studiază ipotezele

Dr Greger a sugerat că există un teren fertil pentru așa-numita Boală X, următoarea boală letală. Ea ar putea fi ceva mai aproape de casele populațiilor din vestul Americii decât s-a crezut.

„Piețele de animale vii sunt un teren fetil pentru boală. Într-adevăr, următoarea pandemie ar putea proveni de la piețele de păsări vii din New York City, mai degrabă decât de la piețele din Asia de Sud”, a completat specialistul. Acesta a mai apreciat că următorul virus care va migra de la un animal la om ar putea fi „ciuma cea mai mortală din istoria umanității”.

Oamenii de știință din întreaga lume caută cu disperare noi vaccinuri care să combată boli devastatoare recente, ca virusul Nipah. Laboratoarele din întreaga lume studiază de asemenea mostre recente de la populații care au manifestat noi simptome mortale de boală. Este un efort de a detecta o posibilă Boală X, înaintea ca ea să se răspândească cu repeziciune până în punctul în care va fi prea târziu pentru a stopa următoarea calamitate pandemică.

Sursa: Daily Express

Citește și Strămoșul virusului Covid a stat la pândă milioane de ani