Evenimentul Zilei > Economie > Anunț bombă, după întâlnirea lui Iohannis cu Trump. Proiect uriaș pentru România
Anunț bombă, după întâlnirea lui Iohannis cu Trump. Proiect uriaș pentru România

Anunț bombă, după întâlnirea lui Iohannis cu Trump. Proiect uriaș pentru România

La finalul întâlnirii de la Washington dintre Donald Trump și Klaus Iohannis, Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) a anunțat că sunt analizate investiții de peste 10 miliarde dolari în noi proiecte din România din partea companiilor americane. Organizația recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver.

Anunț important al Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) care a transmis că o serie de companii americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari. Într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și cel al României, Klaus Iohannis, AMRO recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver.

„România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România”, a precizat președintele AMRO, Eric Stewart.

Potrivit acestuia, afirmarea sprijinului SUA pentru candidatura României la OCDE și ridicarea vizelor pentru cetățenii români ar avea „un efect pozitiv direct asupra economiei americane, în condițiile în care companiile americane au peste 10 miliarde de dolari în proiecte potențiale noi în România”.

Trump l-a primit pe Iohannis la Casa Albă miercuri. Cu ocazia întrevederii, președintele SUA a declarat că reafirmă și întărește parteneriatul dintre SUA și România și își exprimă susținerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, dar în acord cu cerințele legislației Statelor Unite. „Este o chestiune la care ne gândim”, a adăugat, lacunar, președintele american – puternic luptător împotriva migrației ilegale – cu privire la eliminarea vizelor pentru cetățenii români în SUA. El a arătat, în același timp, că discuțiile vor viza și creșterea numărului de militari americani care să fie găzduiți de România.

Consiliului de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washignton, reprezintă companii din Fortune 500 care fac afaceri în România. AMRO are ca principală misiune îmbunătățirea relațiilor comerciale SUA-România și promovarea parteneriatelor dintre cele două țări,n transmite profit.ro.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: