Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020. Anunțul a fost făcut duminică de comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit dpa.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

„Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată „

„Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată. Dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a declarat această.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakide, a remarcat de asemenea existența unui număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor. Ea a recomandat „urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate”.