Evenimentul Zilei > Sport > Antrenorul de la FCSB are unul dintre cele mai mici salarii din Liga I
Antrenorul de la FCSB are unul dintre cele mai mici salarii din Liga I

Antrenorul de la FCSB are unul dintre cele mai mici salarii din Liga I

Bogdan Vintilă are un salariu care îl trimite la retrogradare în clasamentul tehnicienilor din Liga I.

Bogdan Argeș Vintilă, un antrenor dispus să asculte orbește directivele primite de la finanțatorul Gigi Becali, este unul dintre cei mai prost plătiți tehnicieni din campionatul intern.

Conform cotidianului „Gazeta Sporturilor”, omul care antrenează gruparea „roș-albastră” încasează lunar 5.000 de euro. O sumă foarte mică și în condițiile în care Becali a micșorat bugetul clubului din cauza crizei provocate de pandemie. Doar antrenorul Ilie Poenaru, de la Academica Clinceni, și Adrian Mihalcea, tehnicinaul celor de la Dinamo, mai încasează atât de puțini bani decât Vintilă.

Pe de altă parte, antrenorul de la FCSB are bonusuri atractive în contractul care expiră anul viitor. Astfel, dacă îi duce pe „roș-albaștri” în grupele Ligii Europa, primește de la patron suma de 60.000 de euro, conform surse citate. În acest sezon, pierderile au fost mari, de aproximativ 15.000.000 de euro, pentru că FCSB nu s-a calificat în grupele EL. Și asta după ce în play-off vicecampioana Ligii I a fost eliminată de portughezii de la Vitoria Guimaraes, scor 0-0 acasă și 0-1 în deplasare.

Pe de altă parte, Vintilă a progresat, ținând cont că înainte de-a ajunge la FCSB, el antrena o grupă de copii și juniori la un club din București și era remunerat cu 500 de euro.

După ultimele afirmații ale finanțatorului, Vintitlă nu are de ce să-și facă griji în privința postului său. „Vintilă rămâne la FCSB chiar dacă nu câștig campionatul, chiar dacă retrogradez! Eu nu-l dau afară! Trebuie să facă doar ceea ce a făcut și până acum: rugăciune și biserică. Pe mine biserica mă interesează, nu contează ce știe să facă el ca antrenor. Se duce la rugăciune? Atunci e frate cu mine!

O să vedeți voi ce reguli va face Dumnezeu în play-off ca să luăm noi titlul! Până acum nu câștigam campionatul din cauza păcatelor mele. Dar l-am adus pe Alexandru Tudor, care e de zece ori mai bisericos decât sunt eu, și-l am și pe Meme Stoica. Meme a luat-o și el pe drumul credinței”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.