Moţiunea simplă pe energie urmează să fie dezbătută luni, în plenul Camerei Deputaţilor, iar votul final va fi marţi, a decis Biroul permanent al Camerei

Deputatul Virgil Popescu a anunțat în Plen că moțiunea a fost depusă miercuri, la ora 12:50, de către reprezentanții Partidului Național Liberal.

„Grupul PNL anunţă depunerea moţiunii simple contra ministrului Energiei, Anton Anton, – 'SOS sectorul energetic – PSD şi ALDE duc România în beznă'. Moţiunea este semnată de un număr de 68 de parlamentari ai PNL. Tema este de actualitate – suntem foarte îngrijoraţi de creşterea preţului la energie electrică şi gaze, de faptul că nu avem o strategie energetică naţională aprobată până acum, o tot discutăm de cinci ani de zile, de faptul că securitatea energetică a României este pusă în pericol, de faptul că suntem marginalizaţi în Europa şi de faptul că nu încurajăm consumul de gaze naturale, nici până la această oră o hotărâre de Guvern care trebuia aprobată din 17 septembrie nu este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor liberalul Virgil Popescu.

Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Anton Anton este susţinută şi de către deputaţii PMP, scrie Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: