Antena 3, somată după ce a furat cu Stan

Antena 3, somată după ce a furat cu Stan

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat postul Antena 3, din cauză că a difuzat rezultatele exit-pollului, pe 1 iunie, înainte de ora 21.00, ora închiderii oficiale a urnelor - fapt interzis de legislaţia privind alegerile locale.

Potrivit Serviciului Monitorizare al CNA, postul Antena 3 a modificat timpul afişat pe ecran în cadrul emisiunii „Votul la români“, difuzată pe 1 iunie, în intervalul 19.02-23.51. Astfel, la sfârşitul minutului 20.50, ceasul de pe ecran a indicat dintr-odată ora 20.54, în loc de 20.51, în timp ce vorbea analistul politic Valentin Stan.

În plus, Antena 3 a mai modificat o dată ceasul, astfel încât, douăsprezece secunde mai târziu, afişajul s-a schimbat de la 20.54 la 20.55, în condiţiile în care un minut are 60 de secunde. Drept urmare, Antena 3 a început să difuzeze pe crawl rezultatele estimate de exit-pollul comandat de televiziune, la ora 20.55. „Este o formă de concurenţă neloială. Această practică nu este însă în măsură să influenţeze rezultatul alegerilor“, a declarat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

O somaţie similară a primit şi postul de televiziune Realitatea TV, în şedinţa de pe 27 noiembrie 2007 a Consiliului. Realitatea TV a fost somată pentru faptul că a modificat ora de difuzare a rezultatelor la alegerile pentru Parlamentul European. Faţă de Antena 3 însă, postul Realitatea TV a modificat ora de pe ecran în timpul pauzei publicitare, când nu apare ceasul, „furtul“ fiind mai puţin vizibil pentru telespectatori.

Ne puteți urmări și pe Google News