Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Antena 1 i-a spus adio! Decizie devastatoare de ultimă oră! Le-a făcut o pagubă uriașă
Antena 1 i-a spus adio! Decizie devastatoare de ultimă oră! Le-a făcut o pagubă uriașă

Antena 1 i-a spus adio! Decizie devastatoare de ultimă oră! Le-a făcut o pagubă uriașă

Antena 1 primește vești catastrofale. Emisiunea Acces Direct, prezentată de Mirela Vaida, se va muta pe Antena Stars din ianuare 2022. Decizia a fost luată după o mulțime de amenzi colosale primite de la CNA pentru un conținut ce promovează violența domestică.

Antena 1 nu mai are loc și pentru „Acces Direct”, iar CNA-ul a oferit o ultimă șansă pentru Mirela Vaida.

Emisiunea se va muta din ianuare 2022 pe Antena Stars. Această decizie devastatoare a fost luată după ce formatul a primit cea mai mare amendă din istoria televiziunii române, dar și pentru a crește ratingul postului Antena Stars. Emisiunea lui Dan Capatos a primit o veste asemantoare, fiind salvatorul audienței echipei Stars.

Acces Direct, record de amenzi

Emisiunea ”Acces Direct” a încasat cea mai mare amendă din ultimii trei ani. Internauții și telespectatorii au răbufnit după mai multe ediții șocante.

Antena 1 a plătit scump penru o ediție mai veche în care o femeie declara că este bătută și ținută sechestrată de către concubin. Invitații din platou nu au părut foarte afectați de spusele acesteia, ba chiar s-au amuzant, spunând că așa este iubirea.

Victima și copilul ei au fost uciși de către iubitul acesteia, la doar câteva luni după ce a cerut ajutorul în emisiune.

O altă amendă CNA a distrus bugetului Antenei 1, o mămică era încurajată să își lase soțul violent să-i vadă copiii. La doar câteva luni de la emisiune, aceasta a fost bătută cu bestialitate chiar în fața micuților.

Emisiunea ”Acces Direct” a primit amenzi de 150.000 de lei pentru ediţiile din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 şi 17 mai 2021.

”Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare. Ce se întâmplă în emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte.

Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzaţional. Ameninţarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulţi oameni din ţară”, a declarat Mircea Toma,potrivit cancan.ro

Emisiunea lui Vaida a intrat în bucluc după ce invitații au încurajat violența domestică și au indus telespectatorilor că dragostea vine la pachet cu episoade dureroase.

”Nu trataţi deloc serios şi responsabil acest fenomen al violenţei domestice. Invitaţii iau totul în râs, ba mai mult era sfătuit domnul agresor cum să facă, cum să procedeze, deşi s-au prezentat fotografii cu femeia agresată, cu vânătăi. Cumva, ea a fost privită cu scepticism.

Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să facă să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii! Totul e o glumă. Sunt personaje, e iubire. Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că violenţa e din dragoste”, a declarat și Cristina Pocora.