Evenimentul Zilei > Social > Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg revine la Sala Palatului
Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg revine la Sala Palatului

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg revine la Sala Palatului

“Spărgătorul de nuci”, povestea care i-a cucerit inima compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, într-un mirific balet pe gheaţă, va reveni la Sala Palatului.

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg, cel care a fermecat şi revoluţionat lumea spectacolelor, readuce mirificul dans al fulgilor de nea pe scena Sălii Palatului, în data de 17 ianuarie 2016, de la ora 19:00.  Accesul spectatorilor va fi posibil de la ora 18.00.

Muzica poveştii Spărgătorului de nuci a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în ianuarie 1892, în luna martie a aceluiaşi an fiind deja finalizată. O capodoperă ce a lăsat loc dansului să se desfăşoare cu graţie şi vigoare. „Nu pot să scriu muzică cu dragoste şi entuziasm pentru niciun fel de subiect, oricât ar fi el de interesant şi de spectaculos, dacă personajele nu-mi câştigă simpatia, dacă nu mi-e milă de ele, aşa cum iubesc şi compătimesc oamenii adevăraţi…”, afirma Piotr Ceaikovski.

„Spărgătorul de nuci” s-a bucurat de un mare succes, fiind montat de nenumărate ori, lucru de care nu s-a mai bucurat niciun alt balet clasic, iar îmbinarea de dans pe gheaţă, acrobaţii şi teatru a făcut furori în întrega lume.

De baletul pe gheaţă (sau teatrul pe gheaţă, cum i se spune mai ales în SUA) se pot bucura toate categoriile de vârstă, de la copii la vârstnici.

Aşadar, sărbătorile vor fi trecut, dar atmosfera magică va fi întreţinută de graţia patinatorilor ruşi, care ne-au declarat prin intermediul coregrafului principal Konstantin Rassadin că “va fi un spectacol cu mult mai strălucitor”. Patinatorii deja se pregătesc.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: categoria I – 350 de lei; categoria a II-a – 300 de lei; categoria a III-a – 200 de lei; categoria a IV-a – 150 de lei; categoria a V-a 100 de lei. Acestea pot fi achiziţionate de pe bilet.ro, bilete.ro sau în Oficiile Poştei Române şi magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi magazinele Germanos. De asemenea, biletele se găsesc şi pe eventim.ro, myticket.ro, în magazinele Diverta, pe salapalatului.ro sau la casa de bilete a Sălii Palatului.

DESPRE ANSAMBLUL DE BALET PE GHEAŢă DIN SANKT PETERSBURG

Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale. Mulţi dintre aceştia provin de la faimoase şcoli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni unde a fost descoperit şi campionul mondial şi olimpic Evgeny Plushenko. În decursul timpului, corpul de balet a fost completat şi de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european sau Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene. Aceştia sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg.

În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de Maestru al Sporturilor în Rusia pentru victoriile din competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic. Înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluţionat lumea spectacolelor. Un astfel de eveniment veţi putea vedea şi trăi live chiar în Bucureşti, pe 17 ianuarie, de la ora 19:00.

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasă din pădurea adormită”, „Lacul  lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.000 de reprezentaţii.