Evenimentul ZileiSocialANSA. Covid: Gentiloni, vaccinurile din UE vor ajunge la toți în acelaşi timp

ANSA. Covid: Gentiloni, vaccinurile din UE vor ajunge la toți în acelaşi timp

ANSA. Covid: Gentiloni, vaccinurile din UE vor ajunge la toți în acelaşi timp
UE a rezervat 6 milioane de doze de la șase companii farmaceutice. Trei dintre acestea se află în cea mai avansată fază. Este posibil ca în luna ianuarie, primele doze de vaccinuri să înceapă să fie disponibile în Europa.

„Vaccinurile vor ajunge în același timp în toate țările. Negocierea a fost făcută pentru toți de către Comisie. Iar acest lucru garantează paritatea distribuției”, a declarat comisarul UE pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, intervievat de Lucia Annunziata la emisiunea Mezz’ora In Più de pe Rai3. „Dacă există un milion de doze, 135.000 vor ajunge în Italia, x în Germania și așa mai departe”.

Mâine va avea loc o întâlnire între guvern, comisarul Domenico Arcuri și reprezentanții de la Pfizer pentru a vorbi despre vaccinul împotriva coronavirusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu siguranță că vom avea acoperire pentru tot ce are nevoie țara”, a asigurat şi Walter Ricciardi, profesor de igienă la Universitatea Catolică din Roma și consilier al ministrului sănătății, vorbind la emisiunea „L’aria di Domenica” despre vaccinurile anti-Covid destinate Italiei. Profesorul a adăugat că nu crede că vor exista întârzieri, subliniind că „vaccinul antigripal trebuia cumpărat de regiuni, în timp ce aprovizionarea cu vaccinul anti-Covid va fi gestionată direct de stat”.

„Italia s-a aflat, împreună cu Germania, Franța și Olanda – a explicat Ricciardi – în primul rând pentru a încerca să se asigure că vaccinurile ajung în Europa, şi nu numai în Italia. După care a stimulat UE să încheie contracte, în acest moment au fost semnate 5, în afara celor care ar trebui să sosească la începutul anului și cele care vor ajunge mai târziu”. „Am semnat și Comisia Europeană ne va distribui 13,6% în funcție de populația noastră”. „Această aprovizionare cu vaccinul anticovid, a concluzionat consilierul ministrului sănătății, va fi gestionată direct de stat prin sucursalele sale și Ministerul Sănătăţii”. (Rador)


Accesează: