Evenimentul Zilei > Social > ANPC-ul, de neoprit. S-a pus pe dat amenzi usturătoare. Carne stricată și mizerie în magazine
ANPC-ul, de neoprit. S-a pus pe dat amenzi usturătoare. Carne stricată și mizerie în magazine

ANPC-ul, de neoprit. S-a pus pe dat amenzi usturătoare. Carne stricată și mizerie în magazine

Este incredibil! ANPC-ul a descoperit în mai multe magazine carne și produse de patiserie în stare deplorabilă. Magazinele vizate sunt Mega Image și Profi, dar și cei șase comercianți de carne: Eusebio SRL, Piu-Piu SRL, Cool Chicken SRL, Gia Construct SRL, Măcelăria B.N SRL și Prodavis Carn SRL.

Un control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu, ale cărui echipe au fost coordonate de către Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC și Paul Anghel, director general ANPC, a făcut descoperiri înfiorătoare în mai multe magazine din Giurgiu.

Carnea și produsele de patiserie, comercializate de șase agenți economici din Hala Centrală din municipiu și de două supermarketuri aveau produse în stare deplorabilă, mucegăite și expirate.

Carne stricată și mizerie în magazine

Conform datelor oficiale, controalele de marți au vizat supermarketurile Mega Image și Profi, dar și cei șase comercianți de carne: Eusebio SRL, Piu-Piu SRL, Cool Chicken SRL, Gia Construct SRL, Măcelăria B.N SRL și Prodavis Cârn SRL.

ANPC a oferit amenzi în valoare de de 160.000 lei .

sursa: Facebook

Se închid magazinele

Responsabilii care au controlat magazinele au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor improprii consumului (valoare peste 15.000 lei), șapte decizii de închidere a unităților (cel mult 6 luni) a agenților economici cu activitate în Hala Centrală, închidereapentru maxim șase luni a zonei de servire asistată și patiserie din Mega Image, și zona de servire asistată de la Profi, pe durată nedeterminată, potrivit Gândul.

Conform oficialilor de la ANPC – Comisariatul Județean Giurgiu,cele mai grave lucruri făcute au fost comercializarea de produse stricate sau cu arsuri de congelare, temperaturi prea ridicate pentru produsele din carne expuse în vitrine murdare, cu rugină, scurgeri de lichid, cu grătarele ventilatoarelor cu praf şi rugină, cu pavimente şi plinte deteriorate în camerele frigorifice, cu cârlige şi bare de susţinere a carcaselor de porc ruginite, cu vopseaua sărită.

Cele mai vizitat raft de la Mega Image, patiseria, avea cuptorul de coacere nespălat, praf pe lângă produse, gunoaie în jurul raftului, pânze de păianjen și tăvi neigienizate în zona de producție și nu numai.