Evenimentul Zilei > Vremea > ANM, prognoză meteo. Temperaturi variabile în toată România
ANM, prognoză meteo. Temperaturi variabile în toată România

ANM, prognoză meteo. Temperaturi variabile în toată România

ANM a emis o prognoză meteo pe două săptămâni și arată că temperaturile vor varia destul de mult, dar vor și scădea la un moment dat.

ANM a emis o prognoză meteo valabilă două săptămâni. Așadar, intervalul este 15 februarie – 28 februarie 2021.

În următoare perioadă, meteorologii apreciază că vom avea parte de varianții ale temperaturii.

De la o zi la alta temperaturile cresc și scad. În primă fază mercurul urcă în termometre, apoi va urma o răcire accentuată. După data de 24 februarie temperaturile scad din nou.

Banat

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece.

Astfel, în intervalul 17 – 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Maxime în medie de 7 – 9 grade şi minime în medie de la -2 la 0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie.

În acest sens, media temperaturilor maxime se va situa între 9 şi 12 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -2 şi 1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

ANM, prognoză meteo Crișana

Astfel, în intervalul 17 – 21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 6 – 8 grade şi minime, în medie, de până la -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de mediile climatologice ale sfârşitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

Media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -3 şi 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Transilvania

În intervalul 15 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea.

Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 şi 6 grade, iar cea a minimelor între -4 şi -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al sfârşitului de februarie pentru această regiune, iar temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

Astfel, media temperaturilor maxime se va situa între 5 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -6 şi -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

ANM, prognoză meteo Maramureș

În intervalul 15 – 17 februarie: minime între -12 şi -8 grade.

Între 18 şi 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 şi 6 grade.

Media minimelor va fi între -5 şi -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menţine apropiată de normalul termic. Temperatura aerului nu va avea variaţii însemnate de la o zi la alta.

În aceste condiţii, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 8 grade şi media minimelor va fi cuprinsă între -4 şi -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece. Maxime între -2 şi 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 şi -4 grade. Cele mai scăzute valori în nopţile de 16, 17, 19 şi 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere. Medii ale maximelor de 6 – 8 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va oscila între -6 şi -4 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe în cea mai mare parte a intervalului.

ANM, prognoză meteo Dobrogea

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în mare parte din prima săptămână. Vor fi oscilaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, astfel că maximele vor fi cuprinse în medie între -4 şi 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade.

Cele mai scăzute valori în nopţile de 16 şi 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână: maxime de 6 – 8 grade şi minime între 0 şi 2 grade.

Muntenia

Maximele vor fi cuprinse în medie între 0 şi 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 şi -4 grade.

Cele mai scăzute valori vor fi în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creştere, medii ale maximelor de până la 10 – 12 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Din 24 februarie se va răci din nou, astfel încât media valorilor diurne se va situa în jurul a 8 grade.

Oltenia

Perioada 15 – 21 februarie va fi caracterizată de variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta. Maximele vor fi cuprinse în medie între 2 şi 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 şi -2 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii. Maximele urcă până la 12 – 14 grade. Minima se păstrează la 0 grade.

Din 25 februarie se va răci uşor, iar media valorilor diurne va tinde spre 8 – 10 grade.

La munte

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece. Vor fi temperaturi diurne în medie de -10 până la -8 grade şi cu nopţi geroase.

Valorile nocturne medii sunt cuprinse între -16 şi -14 grade.

Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ. Media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2 – 4 grade şi minime în medie de la -4 la -2 grade, arată Meteoromania.