Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă de la ANM. Prognoza meteo 27-28 ianuarie 2021. Care sunt previziunile meteorologilor
Alertă de la ANM. Prognoza meteo 27-28 ianuarie 2021. Care sunt previziunile meteorologilor

Alertă de la ANM. Prognoza meteo 27-28 ianuarie 2021. Care sunt previziunile meteorologilor

ANM anunţă cod galben şi cod portocaliu în mai multe judeţe ale tării. Vor fi precipitații, ninsori şi viscol. În Bucureşti vremea rămâne predominant închisă.

 ANM a anunțat că se va depune un strat de zăpadă neuniformă, de 8-12 centimetrii. Iar vântul va sufla slab și moderat trecător. Cu intensificări ce vor atinge la rafală 30-40 km/h. Prognoza specială transmisă de ANM este pentru intervalul 27- 28.01.2021 ora 10:00.

Zona Muncipiului Bucureşti

Vremea se va menține predominant închisă. La ora 10 grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 5 și 10 cm. Iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Şi se vor mai depune 1…3 cm.

Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6…12 cm. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ANM: Fenomene vizate: intensificări ale vântului în următoarele zone:

În regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

Notă: în centrul și sudul Munteniei și local în Moldova, precum și în zonele de munte temporar va continua
să ningă.

ANM anunţă  cod galben de ninsori şi viscol în Dobrogea, Muntenia, Moldova

Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00

Fenomene și zone vizate: ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. În Dobrogea, estul Munteniei și în sud-estul Moldovei va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

ANM: Cod portocaliu de viscol în zonele Tulcea şi Constanţa

Pentru interval 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00, sunt prevăzute următoarele fenoneme: viscol și vizibilitate redusă înjudețele Constanța și Tulcea

În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.