Evenimentul Zilei > Vremea > ANM, avertisment de ultimă oră. Cod portocaliu de averse torențiale şi cod galben de ploi şi furtuni. Zonele afectate
ANM, avertisment de ultimă oră. Cod portocaliu de averse torențiale şi cod galben de ploi şi furtuni. Zonele afectate

ANM, avertisment de ultimă oră. Cod portocaliu de averse torențiale şi cod galben de ploi şi furtuni. Zonele afectate

Administraţia Naţională de meteorologie (ANM) a emis noi avertizări cod portocaliu de ploi și vijelii pentru mai multe județe ale ţării. La această oră Mehedinţi şi Dolj sunt sub o atenționare meteo de vreme rea cu ploi şi furtuni.

Administraţia Naţională de meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo nowcasting cod portocaliu de ploi și vijelii pentru județul Mehedinți.

Potrivit ANM, în această seară sunt așteptate averse torențiale care vor acumula 35…40 l/mp, vijelie, grindină, frecvente descărcări electrice Județul Mehedinți şi în Olenia. La ora aceasta în mai multe zone din Dolj plouă abundent cu rafale puternice de vânt.

Zonele vizate de averse torențiale, vijelii şi grindină

Meteorologii au anunțat cod galben de ploi în mai multe părți ale țării. Vor fi averse, pe alocuri însoţite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp, precum şi prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, a transmis ANM.

ANM a mai precizat că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi şi în restul teritoriului, cum ar fi:

Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Breznița-Ocol, Tâmna, Devesel, Izvoru Bârzii, Gârla Mare, Șișești, Gruia, Punghina, Malovăț, Eșelnița, Prunișor, Hinova, Burila Mare, Căzănești, Pădina, Livezile, Pristol, Vânjuleț, Husnicioara, Vrata, Poroina Mare, Ilovăț, Balta, Rogova, Ilovița, Corlățel, Podeni, Dubova, Svinița, Bâlvănești, Cireșu, Godeanu

România, sub cod galben de ploi şi furtuni. Ce judeţe sunt vizate

Până mâine dimineață Banatul, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și zona montană sunt vizate de un cod galben de ploi însemnate cantitativ și de instabilitate atmosferică accentuată.

Așadar, în aceste regiuni vor fi averse ce vor acumula peste 25-30 de litri pe metrul pătrat și, izolat, 40-50 de litri pe metru pătrat și care, pe alocuri, vor fi însoțite le descărcări electrice.

Îndeosebi în sud-estul țării vor fi, de asemenea, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Totodată, nu este exclus ca astfel de fenomene să se manifeste și în restul țării, însă la o intensitate mult mai mică, a avertizat Maria Antonescu, meteorolog de serviciu ANM, pentru Antena 3.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: