Evenimentul Zilei > Vremea > ANM anunță când scăpăm definitiv de frig. Prognoză pentru București
ANM anunță când scăpăm definitiv de frig. Prognoză pentru București

ANM anunță când scăpăm definitiv de frig. Prognoză pentru București

Luna martie a ajuns la sfârșit, dar până și ultima zi calendaristică este la fel de capricioasă precum au fost și celelalte.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că nu au vești prea bune pentru sfârșitul de martie și începutul de aprilie. Se pare că iarna nu se lasă dusă cu una, cu două și încă mai dă târcoale României. O face cu precădere prin zonele montane, subcarpatice și din sudul țării, acolo unde se va depune un strat consistent de zăpadă.

În 31 martie și 1 aprilie, temperaturile vor fi destul de scăzute. Pe timp de zi, frig tare, senzație amplificată de vântul puternic, cu temperaturi negative pe timp de noapte, de până la -5 grade Celsius.

Astfel, se va produce brumă, la început în jumătatea de nord a țării, apoi şi în partea de sud.

Și în București va fi o vreme foarte rece, iar ploile așteptate peste Capitală se pot transforma în ninsori.

Temperaturile vor cunoaște o ameliorare abia spre sfârșitul săptămânii în curs. Treptat, vremea frumoasă își va intra definitiv în drepturi și vom putem spune, anunță ANM, că am scăpat definitiv de frig.

Până atunci, însă, va ninge zilele astea în toată Oltenia, plus sudul Banatului și bună parte din Muntenia, zic meteorologii.