Evenimentul Zilei > International > Animalele din grădinile zoologice. Cum vor supraviețui crizei?
Animalele din grădinile zoologice. Cum vor supraviețui crizei?

Animalele din grădinile zoologice. Cum vor supraviețui crizei?

Îngrijitorii americani ai animalelor continuă, cu mari riscuri, să se ocupe de aceste victime tăcute ale pandemiei Covid-19.

Ce soartă vor avea grădinile zoologice fără vizitatorii lor, copii și adulți?

De la începutul măsurilor restrictive, grădinile zoologice, care funcționează economic în principal din banii proveniți din vânzarea biletelor, trebuie să se organizeze pentru a supraviețui fără principala resursă financiară, subliniază Washington Post.

Spre deosebire de patronii de restaurante, care au închis localurile odată cu aplicarea măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus, în cazul grădinilor zoologice miza este nu numai economică. Îngrijitorii nu pot abandona animalele care depind exclusiv de ei pentru a supraviețui.

Noile măsuri interzic accesul publicului la zoo iar majoritatea angajaților lucrează de la distanță, în afara celor considerați ca necesari în activități esențiale.

Aceștia trebuie să jongleze zilnic între măsurile de distanțare socială ordonate de guvern și anumite sarcini pe care nu le pot face singuri.
Este cazul pentru vaccinarea de rutină animalelor, examinarea fizică a unor animale, inclusiv a celor periculoase, cum ar fi elefanții sau șerpii veninoși.

Chiar și așa, angajații trebuie să păstreze distanța unii de alții. Deseori, nu este posibil

Însă această schimbare perturbă deja animalele, obișnuite cu sosirea și plecarea vizitatorilor.

Îngrijitorii animalelor se tem și ei de coronavirus. Pe de altă parte, un angajat infectat ar reprezenta un pericol pentru unele animale. Primatele, spre exemplu, sunt deja cunoscute ca fiind sensibile la virușii transmiși de om.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE