Evenimentul Zilei > Actualitate > ANDRONESCU revine la VECHILE metehne. Ce SCHIMBĂRI vrea pentru BACALAUREAT
ANDRONESCU revine la VECHILE metehne. Ce SCHIMBĂRI vrea pentru BACALAUREAT

ANDRONESCU revine la VECHILE metehne. Ce SCHIMBĂRI vrea pentru BACALAUREAT

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, propune încă o dată ideea de bacalaureat diferențiat. Aceasta susține că absolvenții de liceu ar trebui să aleagă între un bacaleureat pentru accesul la universitate și un altul profesional.

„Eu cred că la ieşirea din liceu ar trebui să rămână opţiunea absolventului de liceu să susţină un bacalaureat naţional, care să îi permită accesul într-o universitate, şi o altă rută, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care să nu-i permită accesul în universitate, subliniez acest lucru, dar care să-i permită la nivelul următor un acces într-o formă de pregătire profesională duală. Este un punct de vedere pe care eu pot să-l exprim, dar voi ţine cont de toate celelalte păreri”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a declarat că rezultatul unui sistem educațional performant ar trebui să îl reprezinte înființarea unor colegii tehnologice, după modelul francez, unde studenții să se pregătească pentru piața muncii în cadrul unor programe la care ar contribui și companiile.

Ecaterina Andronescu este pentru a patra oară ministru al Educației după ce a mai deținut acest portofoliu și în Guvernele Năstase, Boc și Ponta conform hotnews.ro.