Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul

Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul

Băiatul din Hunedoara e pasionat de fotbal, dar ştie că este mai înţelept să se concentreze pe şcoală şi să încerce să devină doctor.

Are 11 ani şi spune că nu ştie cât de repede a trecut timpul de-a depăşit "limita" de 10. Este deja la vârsta la care are o mare responsabilitate - şcoala, o mare pasiune - fotbalul, şi la care decide singur într-un anumit domeniu: fetele. Este vorba despre Andrei Cosmin Solomon.

Pasionat de fotbal

Andrei spune că la şcoală îi place cel mai mult matematica, dar este mort după fotbal. Geometria, mai ales, îl fascinează, iar când reuşeşte să rezolve de unul singur o problemă, aproape că are aceeaşi senzaţie ca atunci când marchează un gol. Da, pentru că nu-şi poate ascunde pasiunea pentru fotbal.

"La şcoală, la cele trei ore de sport, joc fotbal. Acasă, când ies afară nu scap nicio ocazie să joc fotbal. Când nu ies afară şi mai stau la calculator mă joc. Mă joc tot fotbal", mărturiseşte băiatul.

Cu toate astea, nu visează să devină un viitor Torje al României (fotbalistul de la Dinamo este preferatul său), iar Messi, despre care spune că este cel mai bun din lume, este pentru Andrei "o idee intangibilă". În răspunsuri scurte şi la obiect, Andrei explică: "Cred că o să încerc să devin doctor. Nu mi-am fixat şi o specializare anume, dar doctor o să fiu. O să fac şi fotbal până la un moment dat, abia aştept să mă înscrie mami la echipă, dar şcoala o să fie prioritară. O să fiu doctor, iar fotbalul va rămâne un hobby".

"Nu-mi place că văd numai oameni încruntaţi pe stradă"

Viitorul medic deja pasionat peste măsură de fotbal are un program destul de riguros pe care şi-l respectă. "Trezirea e la 7.00 dimineaţa, la 7.30 trebuie să fiu deja plecat spre şcoală că e destul de departe, apoi acasă, un pic de relaxare, teme până pe la 15.00 sau 16.00, ieşit afară, jucat fotbal, uneori mers la bazin, înapoi în casă, un pic la TV şi apoi la somn. Cam pe la 9.30 sau 10.00 seara mă ia somnul", zice Andrei.

Deşi are doar 11 ani, a început demult să observe lucrurile care sunt în neregulă din jurul său. Spune despre el că este "un tip vesel" şi că oamenii ar trebui să fie la fel. Micile plăceri ale vieţii, o mâncare bună, o miuţă, o zi frumoasă ar trebui să le mai descreţească frunţile şi celor mari. "Merg pe stradă şi văd numai oameni încruntaţi. Nu-mi place. Acuma a mai venit şi criza asta, şi oamenii sunt şi mai încruntaţi ca înainte. Oarecum îi înţeleg. Am un prieten, rămas doar cu tatăl lui, iar tatăl lui a fost nevoit să plece la muncă în Germania şi acum stă cu bunicii. Dimineaţa, în drum spre şcoală, vorbim des de problemele lui. Încerc să-l ajut măcar cu o vorbă bună", spune Andrei.

Când vine vorba de aşteptările de la Moş Crăciun, rumegă bine răspunsul: "Nu vreau mai nimic neapărat şi nimic special, dar recunosc că un Play Station 2 ar fi minunat".

Ne puteți urmări și pe Google News