A fost o săptămână de foc pentru candidata Leadsom, care a ajuns în atenţia presei şi a colegilor politicieni din cauza unor comentarii incendiare. 

Nu vreau ca această cursă să se reducă la faptul că Andrea are copii, iar Theresa nu. Ar fi oribil, dar trebuie să recunosc că fiind mama, ai un rol mult mai important, înţelegi mai bine de ce este important să creezi un viitor pentru acest stat. Probabil are nepoţi şi nepoate, dar eu am copii, care, la rândul lor vor avea copii care vor fi direct afectaţi de deciziile care se iau acum.

Membrii ai partidului Conservator, alături de alţi politicieni au luat imediat atitudine şi au criticat-o pe Leadsom pentru comentariile nepotrivite, iar aceata a revenit asupra declaraţiei iniţiale, explicând faptul că a fost înţeleasă greşit.

Am specificat clar că nu-mi doresc că maternitatea ar trebui să joace un rol în această campanie. Am spus doar că cei trei copii ai mei mi-au format anumite calităţi, însă nu am vurt să fiu înţeleasă greşit. A fi mamă nu are nicio legătură cu abilităţile necesare unui prim-ministru. Regret enorm că oamenii au înţeles greşit. Îmi cer scuze faţă de Theresa May pentru durerea pe care i-am provocat-o, dar afirmaţia mea a fost interpretată astfel încât să rănească. Îmi pare rău!

Chiar dacă Leadsom se va retrage, surse spun că membrii partidului Conservator caută un alt candidat care s-o înlocuiască pentru ca membrii partidului să aibă o şansă să facă o alegere potrivită.

Te-ar putea interesa și: