Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Andone se desparte de Deportivo La Coruna. Românul renunță și la Primera Division
Florin Andone se desparte de Deportivo La Coruna. Românul renunță și la Primera Division

Florin Andone se desparte de Deportivo La Coruna. Românul renunță și la Primera Division

Deportivo La Coruna a părăsit prima scenă a fotbalului spaniol în urma acestui sezon, iar Florin Andone va pleca de la gruparea galiciană.

Atacantul român în vârstă de 25 de ani va face pasul către Premier League, la Brighton & Hove Albion. Englezii vor plăti în schimbul lui Andone suma de 6 milioane de euro, iar între timp acesta și-a dat acordul în privința mutării.

„Brighton e aproape de a-l aduce pe atacantul Florin Andone de la Deportivo. E un atacant foarte mobil şi munceşte mult când nu are mingea. Îmi aminteşte de Marko Arnautovic. Poate are nevoie de mai multe ocazii pentru a marca, însă Chris Hughton este chiar impresionat de el. L-a identificat drept o ţintă şi vrea să-l aducă la club”, a declarat jurnalistul spaniol Guillem Balague, citat recent de Daily Star.

Inițial, Deportivo a refuzat oferta de 11 milioane de euro pentru „tricolor”, deoarece clubul din Galicia fixase suma de transfer la 15 milioane de euro. Mai mult, Andone a fost cumpărat de Deportivo La  Coruna în 2016, de la Cordoba, în schimbul a 5 milioane de euro. Pentru trupa de pe „El Riazor” a marcat în tot acest timp 18 goluri în 68 de meciuri.