Evenimentul Zilei > Justitie > Anchetarea incidentelor de la protestele din 10 august continua. ULTIMELE DETALII
Anchetarea incidentelor de la protestele din 10 august continua. ULTIMELE DETALII

Anchetarea incidentelor de la protestele din 10 august continua. ULTIMELE DETALII

În procesul care a urmat protestelor din 10 august din Piața Victoriei, din București, anchetatorii au audiat sute de martori și au vizionat multe casete cu imagini surprinse în timpul evenimentului, precum și studierea mai multor documente.

În prezent se efectuează urmărirea penală față de patru suspecți. Documentele pentru care s-a cerut desecretizarea încă nu au fost declasificate.

Mersul destul de greoi al anchetei de datorează și faptului că de caz se ocupă un singur procuror, după ce 5 magistrați de la Secția Militară a Parchetului General au plecat ca urmare a ordonanței de urgență privind încetarea unor delegări.

Deocamdată, printre cei anchetați sunt un secretar de stat din MAI și trei ofițeri cu funcții de conducere de la Jandarmeria Română. În paralel cu ancheta procurorilor și Parchetul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 intrumentează un dosar privind acte de agresiuni la adresa unor jandarmi. La acestea se adaugă ancheta DIICOT în legătură cu alte plângeri depuse de protestatari împotriva Jandarmeriei Române.
 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: