Anchetă în cazul gravidei de 19 ani din Iaşi. După trei operaţii, este în comă indusă

Anchetă în cazul gravidei de 19 ani din Iaşi. După trei operaţii, este în comă indusă

O tânără de 19 ani cu sarcină extrauterină, se află în comă indusă, după ce a fost operată de trei ori în numai 24 de ore.

Femeia se afla la terapie intensivă, iar medicii sunt rezervați în privința evoluției stării sale.

Ea a ajuns la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon” după a treia intervenție chirurgicală, care a durat cinci ore. Medicii i-au administrat iniţial un medicament pentru eliminarea sarcinii. Pentru că nu a avut efect, au decis să intervină chirurgical.

Din cauza unei hemoragii puternice, fata a mai fost supusă altor două operaţii, iar în acest moment este ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.  Ultima operaţie a durat peste cinci ore şi în urma acesteia pacienta a fost transferată la Spitalul "Sfântul Spiridon". Medicii sunt rezervaţi în acest caz. "Starea pacientei este critică, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia ei. Se fac în continuare eforturi pentru a redresa dereglările apărute, dereglări renale, hepatice, cardiace şi de coagulare", a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a cerut o anchetă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi.  În funcție de cum va evolua starea tinerei, se va decide dacă vor fi sesizate și Colegiul Medicilor sau Parchetul. "Am dispus efecutarea acestui control pentru a vedea cu exacitate cauzele care au făcut ca această gravidă să ajungă în comă. Controlul de desfăşoară împreună cu Direcţia de Sănătate Publică", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a precizat că, având în vedere faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi este o unitate descentralizată, verificările vor fi efectuate de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, împreună cu o echipă de control a Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea sanitară.