Anca Boagiu spune că Victor Ponta se laudă cu realizările sale din 2010-2012

Anca Boagiu spune că Victor Ponta se laudă cu realizările sale din 2010-2012

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu susţine că pe autostrada Bucureşti-Ploieşti şi tronsonul Cernavodă-Medgidia, inaugurate joi, se poate circula datorită muncii susţinute din ultimii doi ani, 2010-2012.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu arată, într-un comunicat de presă că "la preluarea mandatului, în 2010, pe Bucureşti - Ploieşti, deşi era în lucru din 2007, procentul lucrărilor şi al exproprierilor era de sub 40%. Spre exemplu, sectorul Şos. Petricani - Centura Bucureşti a fost preluat cu un nivel al exproprierilor de 2%. În luna februarie a acestui an ajunsese deja la 35%".

Anca Boagiu susţine că a impus penalizări, respectiv 0,05% pe zi din valoarea lucrărilor rămase de finalizat, după ce nu a acceptat plata sumei de 80 de milioane de euro către constructori.

"Datorită măsurilor luate în mandatul meu, premierul Ponta a putut declara mândru că 15 milioane de lei se vor duce în Sănătate", subliniază vicepreşedintele PDL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea susţine că pe Autostrada Soarelui, mai exact pe tronsonul Cernavodă-Medgidia, nu s-ar fi circulat în acest moment dacă nu ar fi reziliat contractul cu Colas.

"Rezilierea a adus economii la buget de 60 de milioane de euro (...) La preluarea mandatului, exproprierile pe tronsoanele aflate în lucru erau de maximum 27%! Stadiul fizic al lucrărilor era de 10%. Acelaşi procent îl aveau şi tronsoanele predate traficului anul trecut şi anume tronsonul Murfatlar - Constanta şi by - pass Constanţa. Ceea ce nu s-a realizat din 2007 când se făceau exproprierile cu sacoşa de bani la avocaţi şi falşi proprietari a fost posibil în 3 luni cu o legislaţie clară şi voinţa politică din partea PDL", mai arată Anca Boagiu în comunicat.