Evenimentul Zilei > Justitie > Ana Maria Pătru face AMENINȚĂRI fără precedent! ÎNREGISTRĂRILE care vor CUTREMURA România
Ana Maria Pătru face AMENINȚĂRI fără precedent! ÎNREGISTRĂRILE care vor CUTREMURA România

Ana Maria Pătru face AMENINȚĂRI fără precedent! ÎNREGISTRĂRILE care vor CUTREMURA România

Ana-Maria Pătru, fosta şefă a Autărităţii Electorale Permanente, a trimis o scrisoare incendiară Comisiei de anchetă care vizează alegerile prezidenţiale din 2009.

În scrisoare, Pătru afirmă că fostul președinte Siveco România, Irina Socol, condamnată definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice, a câștigat aproape toate licitațiile "privind softurile de numărare și transmitere a datelor către AEP", inclusiv la alegerile din 2009. Pătru vorbește și despre o implicare a SRI, prin compania Siveco. 

Dar dezvălurile fostei șefe AEP nu s-au oprit aici. Ana Maria Pătru susține că deține mai multe înregistrări pe care le va prezenta instanţei şi nu numai. "Prin natura funcţiei mele, aveam legătură cu mulţi oameni politici. Poate doamna Socol voia să afle mai multe de la mine, dar oricum aveau control cei de la SRI. AEP era vizată şi se presupunea că poate influenţa rezultatul alegerilor, dar este neadevărat.

Eu am făcut o recomandare comisiei. Am spus că o anumită firmă a câştigat mai multe licitaţii. Verificaţi. Le-am sugerat să cheme mai mulţi oameni din AEP şi de la SIVECO. A fost o recomandare. Nu am învinuit pe nimeni. Când m-a pus să denunţ mai mulţi oameni, credeam că vrea să scape ea sau eu. Încă eram prietenă cu doamna Socol. Eu am multe înregistrări. Care vor face obiectul dosarului, le voi prezenta. Trebuie să îmi apăr libertatea pentru mine şi pentru familia mea", a spus Pătru la România TV. 

Ana Maria Pătru era programată să fie audiată astăzi de Comisia spececială de anchetă, după fostul candidat la prezidențiale Mircea Geoanaă. Ea a trimis o scrisoare în care a anunțat membrii Comisiei că nu mai vine la audieri. În aceeși scrisoare ea a transmis și o depoziție în care susține implicarea firmei Siveco și a fostului director al SRI, George Maior, în alegerile din 2009.  

Vă redăm scrisoare integrală obținută de Evenimetul ZILEI – AICI  RĂSTURNARE de SITUAȚIE cu privire la alegerile din 2009. Fosta șefă AEP dezvăluie implicarea SRI | Exclusiv EVZ

Citește și: Fosta șefă AEP acuză implicarea SRI în prezidențialele din 2009 | „NOI SUNTEM STATUL!” (XVIII)