A început anul universitar 2023-2024. Oficialii care au participat la festivitățile de deschidere

A început anul universitar 2023-2024. Oficialii care au participat la festivitățile de deschidere Studenți. Sursa: Arhiva EVZ

A început un nou an universitar, iar facultățile și-au deschis porțile pentru studenți. Luni, 2 octombrie, au avut loc festivitățile de deschidere, la care au participat și unii dintre oficiali. Printre ei a fost și ministrul Educației, ministrul Sănătății și ministrul Cercetării.

Anul universitar 2023 - 2024 a început. Luni, 2 octombrie, facultățile și-au deschis porțile și au primit studenții la festivitățile de deschidere. Unele Universități au avut și invitați speciali. Ministrul Cercetării, Bogdan Gruia Ivan, şi a ambasadorului japonez Hiroshi Ueda au participat la festivitatea Universității Naționale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti.

Politehnica este una dintre cele mai populare. În anul universitar 2023 - 2024 va avea 40.000 de studenți și 2.000 de cadre didactice. După ce a fuzionat, prin comasare, cu Universitatea din Piteşti, instituţia începe anul universitar cu un nou nume: Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti.

Tot luni și-a deschis porțile și Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Aici vor studia 13.460 de studenţi, dintre care 2.686 vor trece pentru prima oară pragul instituţiei de învăţământ. Noua generație de studenți va purta, simbolic, numele medicului neurolog Ovidiu Alexandru Băjenaru. Acesta este o personalitate marcantă a medicinei româneşti şi internaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News

La festivitatea de deschidere a UMFCD au participat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila și academicianul Ioanel Sinescu.

Începând din anul universitar 2023 - 2024, Facultatea de Stomatologie din cadrul UMFCD va funcționa în Centrul Medical Multifuncţional din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este cel mai mare spital universitar de stomatologie din România. Clădirea are două etaje și o suprafață de 2.000 de metri pătrați. Ea a fost configurată special pentru pregătirea studenţilor Facultăţii de Stomatologie. Are trei amfiteatre, săli de curs, bibliotecă, laboratoare și o sală pentru simulatoare.

La festivitatea de deschidere a Facultății de Stomatologie au participat premierul Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila și managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu.

Noile săli de curs pentru anul universitar 2023 - 2024 de la Facultatea de Stomatologie UMFCD

Noile săli de curs de la Facultatea de Stomatologie. Sursa foto: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” / Facebook

Anul universitar 2023 - 2024 a început. Festivitățile de la instituțiile militare

Luni au avut loc festivitățile de deschidere și la instituţiile militare de învăţământ superior. La ceremonia de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti a fost invitat ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. În anul universitar 2023 - 2024, instituția va avea peste 1.000 de studenți, dintre care 305 în anul I.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti și-a deschis și ea porțile tot luni. Aici vor studia 875 de studenţi la cele trei cicluri universitare (licenţă, masterat şi doctorat), dintre care 430 sunt în anul I.

La Institutul Medico-Militar din Bucureşti numărul total de studenţi (Bucureşti şi Târgu Mureş) este de 637, dintre care 105 sunt în anul I, potrivit TVR.