"A sosit momentul ca practicantele sexului să nu mai fie considerate o atracţie turistică", a avertizat, potrivit Agerpres, consilierul Udo Kock, care a anunţat că noile măsuri vizează salubrizarea acestui district al prostituţiei. De la 1 ianuarie au fost restricţionate şi excursiile turistice în centrul oraşului.

Grupurile pot să aibă maximum 15 persoane şi să fie organizate până la orele 19:00, inclusiv în weekenduri, iar fiecare turist trebuie să plătească o taxă, considerată "taxă pe divertisment".

Potrivit estimărilor municipalităţii, o medie de zece grupuri de turişti cu ghid se opresc în fiecare oră la Oudekerksplein, în centrul Cartierului Roşu, şi care pot ajunge chiar la 48 de grupuri la orele de vârf.

Cartierul Roşu este una dintre principalele atracţii turistice din Amsterdam, având în vedere că încă din secolul al XVII-lea există vitrine la parterul caselor în care practicantele sexului îşi oferă, în mod legal din 1911, serviciile clienţilor.

Neplăcerile, zgomotul şi gunoiul generate de grupurile de turişti în această zonă a oraşului sunt principalele motive ale noilor măsuri deşi, potrivit lui Kock, "s-au terminat vremurile în care vizitatorii veneau în masă pentru a se holba la prostituate".

 

Te-ar putea interesa și: