Evenimentul Zilei > Social > Amintirile scrise ale unei foste prime doamne a Americii i-au cucerit pe români. Top 10 cele mai citite cărți Litera în 2019
Amintirile scrise ale unei foste prime doamne a Americii i-au cucerit pe români. Top 10 cele mai citite cărți Litera în 2019

Amintirile scrise ale unei foste prime doamne a Americii i-au cucerit pe români. Top 10 cele mai citite cărți Litera în 2019

Biografia fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama, a fost cea mai căutată carte a Editurii Litera. Mai jos, alte nouă titluri care i-au interesat pe cititori

1. Povestea mea, Michelle Obama, bestseller absolut și în 2019

Autobiografia fostei Prime-Doamne a Statelor Unite ale Americii, una dintre cele mai citite cărți de memorii din istorie, s-a dovedit de mare interes și pentru cititorii români. Michelle Obama ne oferă o poveste vie din culisele vieții ei, relatând secvențe neștiute despre lansarea istorică a familiei ei pe scena internațională, precum și din viața lor ca familie prezidențială, de-a lungul celor opt ani spectaculoși petrecuți la Casa Albă – în care și-a descoperit propria țară, iar America a descoperit-o pe ea. Recent, un nou proiect semnat de Michelle Obama, bazat pe memoriile devenite bestseller, este Jurnalul Povestea mea, acum disponibil la Editura Litera.

2. Pacienta tăcută, Alex Michaelides, thrillerul anului

Bestseller aflat deja în curs de ecranizare, Pacienta tăcută este considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani. O poveste inteligentă și plină de suspans care a atras atenția multor cititori, nu doar pasionaților de gen, un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

3. Rugăciune pentru Cernobîl, Svetlana Aleksievici, Premiul Nobel pentru Literatură, cartea – fenomen care a inspirat serialul Cernobîl

Cartea care l-a inspirat pe regizorul serialului Cernobîl a apărut anul acesta într-o nouă ediție la Editura Litera. O cronică a trecutului și un avertisment pentru viitor, Rugăciune pentru Cernobîl rămâne o amintire de neșters în mintea cititorului, datorită forței emoționale și onestității sale.

4. Scurtă istorie a românilor, Ioan-Aurel Pop, bestseller imprint Carte pentru toți

Viața trecută a poporului român este plină de întâmplări de toate felurile, de la munca de fiecare zi la petreceri pline de fast, de la războaie nimicitoare la înălțarea de impresionante biserici, de la scrierea cărților la horele cântate și jucate de fete și flăcăi, de la iubiri și doruri la uri și plângeri, de la dărnicie la egoism etc. Aflăm și ințelegem viața și istoria poporului român din cartea Scurtă istorie a românilor, scrisă de Președintele Academiei Române.

5. La cinci pași de tine, Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis, carte ecranizată

Cea mai iubită carte pentru adolescenți de anul acesta, acompaniată de o super-producție cinematografică cu Cole Sprouse si Haley Lu Richardson in rolurile principale. O poveste de dragoste emoționantă, perfectă pentru fanii lui John Green, despre doi tineri care se îndrăgostesc deși nu se pot apropia unul de altul fără să-și riște viața.

6. Aleea cu licurici, Kristin Hannah, bestseller internațional

Carte vândută internațional în peste 1.2 milioane de exemplare, este un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei. La Editura Litera citim de regina ficțiunii istorice, bestselleruri precum Privighetoarea, Grădina de sticlă, A doua șansă, Dincolo de stele, Un nou început, Drum în noapte și foarte curând Culorile vieții.

7. România în Primul Război Mondial, Petre Otu, album de colecție

O carte de căpătâi despre Primul Război Mondial, un album plin de informații relevante, minunat ilustrat. Pentru acest volum arhivele s-au deschis, iar memorialistica participanților a devenit consistentă, multe aspecte au fost abordate precum situația populației din spatele frontului, rolul femeii în conflict, voluntariatul, prizonieratul, regimul de ocupație a unor teritorii de către beligeranți, epidemiile, refugiații, viața intelectuală, literatura de război, evoluția artelor, propaganda, spionajul, victimele (morți, răniți, invalizi, orfani etc.), cultul eroilor, soarta foștilor combatanți, impactul războiului asupra Europei și a lumii etc.

8. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, Ichiro Kimishi, Fumitake Koga, bestseller imprint Introspectiv

Fenomenul japonez vândut în peste 3.9 milioane de exemplare în întreaga lume a devenit rapid bestseller și printre cititorii români.  O carte-reper care ne va schimba viața și ne va ajuta să ne eliberăm mintea de gânduri și atitudini negative, făcând în același timp o schimbare durabilă, să atingem fericirea adevărată și să avem succes în orice domeniu al vieții noastre.

9. Trei femei, Lisa Taddeo, cea mai citită carte de non-ficțiune a anului

Considerată o operă jurnalistică și un adevărat triumf al artei narațiunii, Trei femei a devenit rapid bestseller global. În România, cartea a fost lansată oficial în prezența autoarei. Bazându-se pe ani de documentare riguroasă şi relatată cu o francheţe şi o naturaleţe şocantă a limbajului, Trei femei este un portret zguduitor al erotismului în America de azi, expunând fragilitatea, complexitatea şi inegalitatea cu care se confruntă dorinţa feminină.

10. 1000 de ani de cultură și civilizație românească. O istorie în imagini, ediție de colecție

Un album – ediție de colecție, ce prezintă în imagini, în mare parte inedite, istoria poporului nostru și a spațiului locuit de acesta în cel de al doilea mileniu al erei noastre. Albumul se adresează cititorilor deja îndrăgostiţi de istorie, dar şi celor care, atraşi de frumuseţea ilustrațiilor, vor începe, din clipa când îl vor deschide, să fie interesaţi de trecutul nostru. Este, în acelaşi timp, şi o carte de vizită ce prezintă cultura și civilizația românilor într-o formulă sintetică şi atractivă pentru toți străinii dornici să le cunoască.