Evenimentul Zilei > International > Americanii sunt mai fericiți cu Trump decât erau cu Obama
Americanii sunt mai fericiți cu Trump decât erau cu Obama

Americanii sunt mai fericiți cu Trump decât erau cu Obama

Democrații aveau și așa destule belele: o economie robustă, candidații proprii anoști, dezavantajul unui președinte adversar în funcție.

Colac peste pupăză, mai un un obstacol de înfruntat: potrivit unui sondaj Gallup, un număr record de americani sunt mai fericiți astăzi decât erau când la Casa Albă era un președinte Democrat.

Iar 61% dintre americani afirmă că trăiesc mai bine astăzi decât în urmă cu trei ani, înainte ca Trump să devină președinte.

Gallup notează că această cifră reprezintă „un procent mai mare decât în anii electorali precedenți, în care un președinte în exercițiu candida pentru un nou mandat”.

„În cursul ciclurilor electorale din 1992, 1996 și 2004, exact jumătate au spus că trăiau mai bine. În trei măsurători separate, făcute în cadrul ciclului electoral 2012, în medie 45% au spus că trăiesc mai bine”, scrie analistul Gallup Jeffrey Jones.

Gallup mai notează și că americanii sunt mai fericiți din punctul de vedere al vieților personale și al situației lor financiare decât în anii trecuți.

Jones observă că cercetarea actuală vine în continuarea celei realizate în perioada 16-29 ianuarie, când de asemenea se înregistraseră recorduri privind satisfacția vieții personale și a situației financiare.

Cei 61% dintre americanii care afirmă astăzi că sunt mai fericiți decât erau în ultimul an al președinției lui Barack Obama sunt și în concordanță cu ultimele recorduri de popularitate înregistrate de Donald Trump.

Un sondaj Gallup de la începutul lui februarie arăta că 49% dintre americani aprobă modul în care Trump se achită de obligațiile de președinte.