Evenimentul Zilei > International > Americanii PLĂTESC! Călătoria fiului preşedintelui pentru a se îngriji de afacerile private costă 100 de mii de dolari într-un singur week-end.
Americanii PLĂTESC! Călătoria fiului preşedintelui pentru a se îngriji de afacerile private costă 100 de mii de dolari într-un singur  week-end.

Americanii PLĂTESC! Călătoria fiului preşedintelui pentru a se îngriji de afacerile private costă 100 de mii de dolari într-un singur week-end.

Deşi Trump anunţa cu surle şi trâmbiţe că el şi familia sa nu se vor atinge de banii contribuabililor pentru tot felul de activităţi la Casa Albă, iată că aflăm cu stupoare cum preşedintele SUA şi ai lui cheltuiesc mai mult de trei milioane de dolari pe spinarea americanilor.
Despre ce  este vorba:
Aproape 100 de mii de dolari costă călătoria lui Eric Trump, fiul președintelui american, în Uruguay pentru a trata interesele imperiului de imobiliare ale familiei și aproximativ trei milioane de dolari pentru primul week-end al şefului Casei Albe în staţiunea luxoasă Mar-aLago, Florida. Toate suportate de contribuabili.
 
Eric Trump, împreună cu fratele său, Donald Jr. conduc aşa-numita "încredere oarbă",  a mers în Uruguay în misiune exclusivă pentru a se îngriji de interesele Trump Organization.
 
O călătorie care a costat contribuabilii americani $ 97,830. Potrivit rapoartelor de la Washington Post, Eric s-a întâlnit cu agenţii imobiliari locali, a luat cina într-un restaurant luxos pe malul mării şi a vorbit cu sute de oameni care s-au adunat la ultra-exclusivul Trump Tower în Punta del Este pentru a celebra vizita.
 
Dar, ca fiu al preşedintelui american el este în mod constant protejat de agenţii Secret Service şi costul numai al camerelor hotelului – plătite de Casa Albă – pentru aceştia din urmă a fost de $ 88.320.  Şi nu numai. Ambasada SUA din Montevideo a fost finanţată cu 9510 $ în plus pentru personalul său diplomatic care a însoţit şi a urmat pe fiul preşedintelui în vizită, în scopuri comerciale exclusiv private.
A existat un "No comment" la toate instituțiile implicate, de la Eric Trump până la personalul însoţitor care nu au dorit să răspundă la întrebările ziarului de la Departamentul de Stat, care a plătit camere pentru diplomaţi de către Serviciul Secret la Casa Albă.

Trump a decis, de asemenea, numească Mar-a-Lago un fel de "Casa Albă de iarnă", ceea ce lasa de înţeles că aceste călătorii în Florida vor fi destul de frecvente. Deşi preşedintele este proprietarul staţiunii, pe spinarea contribuabililor vor fi şi cheltuielile pe Air Force, avionul prezidenţial care costă în medie 200.000 de dolari pe oră, incluzând şi securitatea.

Aşa aflăm că tot ceea ce a spus Donald Trump în campanie se anulează treptat şi că orice minune ţine doar trei zile. În fond, America din punct de vedere politic este un "sat" mai mare cu ACELEAŞI NĂRAVURI  CA PESTE TOT ÎN LUME.