Americanii analizează o nouă reacţie adversă după vaccinarea cu Pfizer şi Moderna. Este afectată inima, aşa cum susţineau specialişti din Israel la începutul lunii iunie. „Și pericardul, și miocardul sunt expuse mai frecvent la afecțiuni care vin din anumiți viruși.

Orice vaccin sau orice medicament are efecte adverse și ele trebuie măsurate în cantitate. Dacă un pacient dintr-un milion are această boală înseamnă că riscul este aproape inexistent.

De ce la tineri? Este o întrebare la care o să avem răspuns probabil peste mulți ani. Trebuie să luăm toți copiii ăia sau pe tinerii ăia, să-i căutăm de alte boli, de alte consecințe, să vedem că doza sau vaccinul a fost administrat corect, să vedem dacă au avut sau nu au avut COVID înainte”, a declarat dr. Oren Ianocovici pentru alephnews.ro.

Atenţie, conform informaţiilor adunate până în prezent, inflamațiile apar mai des la bărbați, iar cele mai multe sunt ușoare. În SUA, au fost raportate 275 de cazuri de miocardită sau pericardită de la 31 mai până în prezent. Cu privire la acest aspect, cercetătorii americani analizează posibilele reacții adverse la vaccinul împotriva Covid-19.

Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din SUA a reacţionat

CDC arată că mai mulţi bărbați tineri au experimentat un nou efect advers al serurilor de la Pfizer/BioNTech și Moderna, potrivit Reuters. Numărul lor este mai mare „decât cel aşteptat”.

Asfel, Centrul de Prevenire și Control al Bolilor a investigat cazurile de inflamație a mușchiului inimii (miocardită) sau a pericardului – sac fibro-seros ce învelește inima (pericardită).

Aceste situaţii au apărut după a doua doză cu vaccinurile menționate anterio. Se crede că există o legătură între aceste afecțiuni și vaccinul împotriva Covid-19.

Majoritatea persoanelor care prezintă astfel de afecțiuni sunt bărbați (n.r. – 80%), iar cel mai afectat grup de vârstă este cel între 12-24 de ani (n.r. – peste jumătate dintre cazurile totale).

Numărul dozelor administrate acestui grup este relativ mic (n.r. – 9%). Chiar şi aşa, foarte puțini au nevoie de îngrijiri medicale sau de internare.