Prințul Harry, în vârstă de 33 de ani, se va însura cu actrița americană Meghan Markle (36 de ani), în primăvara anului 2018, și cei doi vor locui la Nottingham Cottage, lângă Palatul Kesington din Londra.

Dragoste la prima vedere

Prințul a vorbit, ieri, foarte puțin, despre decizia sa, spunând doar că este „fericit” și că a fost o cerere în căsătorie romantică. Presa britanică a relatat, însă, pe larg, despre acest eveniment și a descris inclusiv inelul de logodnă: un inel cu trei pietre, una din Botswana (unde cuplul a fost recent în vacanță), și două diamante din colecția personală a răposatei Prințese Diana, mama lui Harry. Domnișoara Markle a apărut, ieri, zâmbitoare la brațul iubitului ei, îmbrăcată într-o haină albă, cu cordon, în grădina palatului și le-a arătat ziariștilor inelul primit în dar.

Prințul Harry, pe vremea când era militar FOTO: AGERPRES

Întrebat de un reporter când a știut că Meghan este „aleasa”, Harry a răspuns: „Prima oară când neam întâlnit”. Tânăra a adăugat: „Sunt foarte, foarte fericită, vă mulțumesc!”. Efectul Meghan în lumea modei a fost instantaneu – la puțin timp după apariția lor la televiziune, haina ei, creație a firmei canadiene Line the Label, a fost căutată pe internet de atât de multe persoane încât siteul companiei a clacat! Tânărul cuplu va locui, după căsătorie, la Nottingham Cottage, în interiorul complexului regal al Palatului Kensington. Și Ducele și Ducesa de Cambridge, împreună cu cei doi copii ai lor, au un apartament în palat.

Gânduri bune

Harry a petrecut 10 ani în forțele armate, devenind primul membru al familiei regale din ultimii 25 de ani, care a fost prezent în zone de război. Cariera sa militară s-a încheiat în 2015, iar acum activitatea sa caritabilă se concentrează pe servicii pentru veteranii de război și pentru sănătatea mentală.

Prințul Charles, viitor „socru mare” pentru a doua oară, s-a declarat „încântat”, după anunțarea logodnei. Întrebat de jurnaliști, ieri, el a răspuns: „Suntem încântați, mulțumim foarte mult. Pentru amândoi. Sper să fie cu adevărat fericiți! Asta-i tot ce pot să spun”. Meghan Markle va fi a doua americancă divorţată care îşi va face intrarea în familia regală după Wallis Simpson, pentru care regele Edward al VIII-lea a trebuit să abdice în 1936.

Biograful familiei regale, Robert Hardman, spune că nu contează că Meghan a mai fost căsătorită. „Am depășit această fază de câțiva ani, nu mai este o problemă majoră” FOTO: FACEBOOK

Cine este aleasa prințului?

Markle, care joacă rolul lui Rachel Zane în serialul dramă „Suits” (Costume), s-a născut în 4 august 1981 și a crescut în Los Angeles, iar acum trăiește în Toronto. Tatăl ei a fost operator de imagine și a lucrat pentru producția de succes din anii 1980 „Married… with Children” (Al Bundy), iar prima ei apariție televizată în SUA s-a produs într-un episod din serialul medical „General Hospital” în 2002, obțineând apoi roluri în seriale binecunoscute precum „CSI. Fără urmă” și „Castle”.

Meghan Markle a fost distribuită apoi în producții de la Hollywood, printre care „Get Him To The Greek", „Remember Me" și „Horrible Bosses", dar și în seria SF „Fringe”, în care a jucat rolul unei agente FBI, Amy Jessup.

În 2011, Meghan s-a căsătorit cu producătorul de cinema Trevor Engelson, după ce fuseseră împreună timp de 7 ani, dar au divorțat după doi ani. 

Meghan Markle aduce ceva nou în familia regală britanică: este americană, divorțată, actriță și provine dintr-o familie mixtă. Doria Radlan, mama ei, este afro-americană, instructor de yoga și asistent social în California. Doria a divorțat de tatăl lui Meghan, Thomas (olandezo-irlandez), pe când fetița avea doar șase ani. Meghan este implicată în acțiuni caritabile de mai mulți ani. Ea a vorbit, printre altele, despre egalitatea de gen, la un summit One Young World Summit, în Dublin, în 2014.

 

Aventurierul Harry Prințul Harry a crescut în lumina reflectoarelor toată viața. Era mic când mama lui, prințesa Diana, a murit într-un accident de mașină, la Paris. A fost pe prima pagină a ziarelor în anii rebeli ai adolescenței, când apărea ca un mare iubitor de petreceri și femei frumoase; apoi în cariera militară și, ulterior, în activitatea de caritate. Au fost câteva momente critice despre care a scris presa, de-a lungul anilor, legate de prințul rebel: Harry a fumat marijuana pe când avea 17 ani – familia regală a recunoscut, în ianuarie 2002, că tânărul „a exprimentat drogurile, în câteva ocazii”; în octombrie 2004, a avut o altercație cu un fotoreporter în fața unui club; iar în 2005, a provocat mânie gestul său de a îmbrăca o uniformă de nazist, la o petrecere privată.