Editura Evenimentul si Capital

SICRIE pe patru roți! Amenzi URIAȘE pentru TAXIMETRIȘTI. Ce au descoperit polițiștii

Autor: | | 0 Comentarii | 1790 Vizualizari

Nu mai puțin de 158 de taxiuri din Capitală au fost verificate de Poliţiştii de la Brigada Rutieră. În doar două zile de controale, aceștia au dat amenzi în valoare de 32.000 de lei!

„Au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie", anunţă poliţiştii.

De asemenea, au reţinut şase permise și s-au descoperit defecțiuni grave ale sistemelor de direcție la 15 autoturisme.

„S-a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie”, menţionează Poliţia.

Mai mult, au fost identificaţi 8 conducători de autoturisme care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Un conducător auto în vârstă de 31 de ani care făcea transport public de persoane în regim de taxi, depăşind coloana de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului electric şi neavând asupra sa permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului, a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Un alt taximetrist, în vârstă de 26 de ani, a fost depistat un care nu a dat bon fiscal la sfârşitul cursei.

Doliu URIAS in lumea filmului! S-A STINS in urma cu putin timp... Vestea a fost un SOC pentru TOTI

Pagina 1 din 1