Evenimentul Zilei > International > Ameninţare TERORISTĂ la Moscova. O gară şi mai multe centre comerciale au fost EVACUATE. Breaking News
Ameninţare TERORISTĂ la Moscova. O gară şi mai multe centre comerciale au fost EVACUATE. Breaking News

Ameninţare TERORISTĂ la Moscova. O gară şi mai multe centre comerciale au fost EVACUATE. Breaking News

Gara Kievski şi cel puţin 12 centre comerciale din Moscova au fost evacuate după o serie de apeluri telefonice anonime care avertizau în legătură cu existenţa unor bombe în aceste locuri, informează agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

Personalul, călătorii şi cumpărătorii au fost evacuaţi din clădiri, care au fost izolate, iar la faţa locului echipe fac verificări, cu ajutorul chinologilor.

Numărul de centre comerciale evacuate continuă să crească, înainte de aceasta vorbindu-se despre cinci şi apoi şapte magazine evacuate.

Din 11 septembrie anul trecut, în Rusia s-a înregistrat un val de alerte false cu bombă, pe care Kremlinul le-a calificat drept "terorism telefonic". De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Numai în noiembrie 2017, mii de oameni – peste 20.000 potrivit unor estimări – au fost evacuaţi din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bomba care s-au dovedit a fi false, transmite Agerpres.