Evenimentul Zilei > Monden > Amendă colosală pentru că a încălcat autoizolarea. E salariul pe un an al unui român
Amendă colosală pentru că a încălcat autoizolarea. E salariul pe un an al unui român

Amendă colosală pentru că a încălcat autoizolarea. E salariul pe un an al unui român

O studentă a fost amendată cu echivalentul  a peste 35 464 de lei după ce a postat pe Instagram o fotografie în care apărea mâncând în fața restaurantului din fotografie.

Amenda i-a fost dată pentru că fotografia făcută la restaurantul El Tico din St Ouen’s Bay, Jersey reprezenta încă o dovadă clară că a încălcat în mod repetat regulile de autoizolare.

Carys Ann Ingram, în vârstă de 22 de ani a călătorit de la Manchester (orașul în care studiază) la Jersey, o insulă aflată în apropierea coastei normande,  pentru a-și vizita familia, deși pentru autoritățile din Jersey orașul Manchester era în zonă de risc.  Deși avea obligația să se autoizoleze la locuința sa din Jersey până în momentul în care avea rezultate negative la două  teste negative, tânăra nu a făcut acest lucru.

Fata a dus, însă, disprețul față de măsurile luate de autorități mult mai departe.

Ulterior s-a constatat că cineva care a stat lângă ea în avion a fost testat pozitiv. Cei care făceau ancheta epidemiologică au contactat-o  și i-au pus în vedere să facă un test suplimentar la opt zile după zborul respectiv. Mai mult, i-au atras atenția să se autoizoleze timp de 14 zile.

După aceea, autoritățile au mai încercat să o contacteze la adresa ei de domiciliu, dar fără niciun succes. Până la urmă,  Carys Ann Ingram a fost contactată telefonic de echipa însărcinată cu ancheta epidemiologică și ulterior arestată și trimisă în fața judecătorului.

După faptă și răsplată

Ea a pledat vinovată pentru numai două acuzații de încălcare regulilor autoizolării. Având, însă, în vedere probele (inclusiv fotografiile), amenda totală s-a ridicat la 6.600 de lire sterline.

Mai precis, o  amendă de 600 de lire sterline pentru prima încălcare și de 6.000 de lire sterline pentru celelate trei. I s-a oferit, însă. și alternativa de a executa 24 de săptămâni de închisoare.

Începând cu 14 octombrie, toți cei care vizitează insula Jersey au obligația  să facă un test Covid-19 la sosire și să se autoizoleze până când află rezultatul, scrie The Independent.


Mult zgomot pentru mai nimic! Cât a încasat statul, de fapt, din amenzile de pandemie

Amenda şi cătuşele, tratamentul românesc pentru COVID – 19

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.