Biserica veche de aproape 350 de ani are nevoie de intervenții la acoperiș și fundație. „Edificată în Ilia în 1677, biserica va fi demontată, apoi transportată cu pluta pe Mureş, trasă de boi peste dealuri şi adusă la Crivina de Sus aproape 100 de ani mai târziu. Biserica de la Crivina de Sus, leagă aşadar Transilvania de Banat, aşa cum a ştiut să aducă şi să lege atâţia oameni în jurul său”, transmit cei de la Ambulanța pentru Monumente și Biserici înlemnite din Banat/Wooden Churches of Banat.

Ambulanța pentru Monumente Banat este un proiect cultural coordonat de Asociația pentru Patrimoniu Activ – PACT, cu sprijinul Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Casa Artelor – Directia Județeană pentru Cultură Timiș şi FAUT – Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara.

Cei interesați să ajute la restaurare trebuie să vină la Crivina de Sus în perioada 21-30 iunie, având cort, sac de dormit și bocanci. Detalii despre cum vă puteți înscrie ca voluntar găsiți aici. Puteți sprijini și altfel intervențiile donând bani în contul Asociației pentru Patrimoniu Activ – PACT: RO37BRDE360SV96554743600.