Evenimentul Zilei > Justitie > AMBASADORUL SUA a uitat de lupta anti-corupție și s-a întâlnit cu un „PENAL”!
AMBASADORUL SUA a uitat de lupta anti-corupție și s-a întâlnit cu un „PENAL”!

AMBASADORUL SUA a uitat de lupta anti-corupție și s-a întâlnit cu un „PENAL”!

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, pare să fi uitat de declarațiile anti-corupție pe care le-a făcut de-a lungul mandatului său. Acesta apare în compania omului de afaceri Gruia Stoica, condamnat definitiv printr-o sentință a ICCJ pentru corupție în 2016.

Fotografia a fost făcută publică chiar de către omul de afaceri, pe contul său de Facebook, acesta susținând că se află la reședința ambasadorului SUA, Hans Klemm. După cum se poate vedea din captura video pe care o publicăm, fotografia pare să fi fost făcută în cursul zilei de sâmbătă.

Gruia Stoica a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boștină trei milioane de euro, pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitația pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR. Magistrații de la Înstanța Supremă au admis apelurile lui Stoica și Boștină, împotriva sentinței penale a Curții de Apel Ploiești. Astfel, omul de afaceri a primit doi ani și șase luni cu suspendare, iar avocatul Boștină – un an cu suspendare.

În primă instanță, Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat pe Gruia Stoica la patru ani de închisoare cu executare, iar pe Boștină, la trei ani cu executare.

Procurorii susțineau că, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA București, i-a oferit avocatului Doru Boștină suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenței pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfă SA (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a prețului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere în cadrul licitației.