Mihalache a asigurat că tânărul bucătar va primi o decorație din partea lui Klaus Johannis. "Am stabilit cu el și am vorbit sa ne vedem, va veni mâine la ambasada. I se va asigura protectia, nu de către ambasada, ci de autorităti. Nu e un gest eroic. Propun MAE și președintelui României ca să primească o decorație a statului roman. Vom vorbi cu partenerii noştri de cooperare. Sunt convins că cei din Marea Britanie vor găsi o soluţie în această privinţă. Eu nu mă pricep la aceste lucruri. Florin Morariu e un om robust. Nu e speriat aşa cum pare. Îi vom asigura protecţia în perioada următoare pentru a nu fi o ţintă pentru atacatori.", a spus Mihalache la Antena 3.

Cât despre singuranța românilor care locuiesc și muncesc în Regat, ambasatorul a asigurat că va face tot ce îl stă în putere pentru ca aceștia să se simtă în siguranță. "Facem întâlniri cu românii. Tot ceea ce înseamnă terorism îmbracă forme atipice. Sunt lucruri care scapă inclusiv serviciilor de informaţii. E un terorism extrem de greu controlabil. Aceste atacuri care au zguduit Marea Britanie în ultimele luni ne spune că suntem într-o situaţie complicată", a mai spus Mihalache.

Londra a fost lovită, din nou, sâmbătă seară de două atacuri succesive, soldate cu șapte morți și peste 48 de răniți. Teroriștii au lovit, într-o primă fază, cu o furgonetă albă trecătorii de pe Podul Londrei, ocupanții mașinii coborând apoi și înfigându-și cuțitele în mai multe persoane. Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra. 

Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.Ministrul de Interne Amber Rudd a confirmat că cei trei atacatori de la London Bridge şi Borough Market erau ”terorişti islamişti radicali”.