Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul României în Austria, declarații privind relația celor două state înainte de refuzul aderării la Schengen. „Rana a fost inflamată”
Ambasadorul României în Austria, declarații privind relația celor două state înainte de refuzul aderării la Schengen. „Rana a fost inflamată”

Ambasadorul României în Austria, declarații privind relația celor două state înainte de refuzul aderării la Schengen. „Rana a fost inflamată”

Ambasadorul României în Austria, Emil Huruzeanu, a avut o declarație surprinzătoare referitoare la relația celor două țări. Oficialul a spus relațiile dintre țara noastră și Viena erau destul de strânse înainte de votul negativ al cancelarului Karl Nehammer privind Spațiul Schengen.

Emil Huruzeanu a spus că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România a menținut de-a lungul timpului relații foarte bine cu instituția omologă din Austria. Ambasadorul României în Austria se întreabă dacă MAI austriac ar fi avut relații mai strânse cu un alt partener din Spațiul Schengen. Mai mult decât atât, reprezentanții din mai multe domenii din cele două ministere și din Poliția de Frontieră se vizitau destul de des. Huruzeanu a punctat că au existat conferințe de presă comune ale autorităților române și austriace.

„Cei doi miniștri au vrut neapărat să fie de față atunci când, prin concursul părții române, al Poliției Române de Frontieră, au fost descoperite călăuze și așa mai departe. Șeful Schengen din Ministerul de Interne al României a fost decorat cu unele dintre cele mai mari decorații de către președintele Republicii Austria, în prezența înalților demnitari din Austria”, a declarat ambasadorul.

Emil Huruzeanu: „Rana a fost inflamată”

Huruzeanu a continuat prin a spune că atât președintele României, cât și ministrul de Externe fac demersuri în continuare pentru a convinge Austra că țara noastră merită să fie în spațiul de liberă circulație. Ambasadorul a subliniat că știe foarte bine pașii pe care România trebuie să îi urmeze pentru a adera la Schengen. Oficialul român a transmis că are planficată o întâlnire cu ministrul de Interne austriac, dar și cu adjunctul ministrului de Externe.

„Mica mea contribuție ar putea fi ca, dincolo de aparatul diplomatic sau din ministerele de Interne pentru că oricum se vor întâlni și experții din cele două ministere. Eu însumi am o întâlnire programată cu ministrul de Interne, cu primul adjunct al ministrului de Externe în următoarele 10 zile. Deci cu asta ne ocupăm, asta trebuie făcut. Rana a fost inflamată”, a declarat Huruzeanu. Ambasadorul a mai spus că acum autoritățile române trebuie să panseze și să cicatrizeze rana pe căi diplomatice, potrivit Antena 3 CNN.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: