Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambasada Statelor Unite a premiat liceeni din Bucureşti
Ambasada Statelor Unite a premiat liceeni din Bucureşti

Ambasada Statelor Unite a premiat liceeni din Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri Dean Thompson a premiat, azi, liceeni din Bucureşti, care au participat la competiţia organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Pământului.

La concurs au participat aproape 100 de elevi, de la 16 licee din Bucureşti. Au fost oferite premii pentru două categorii. Prima categorie: Crearea unui obiect de artă/util din materiale reciclabile: Premiul I: Liceul „Eugen Lovinescu”, Premiul II: Liceul „Mihail Sadoveanu”, Premiul III: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. La cea de a doua categorie: Realizarea unui proiect de transformare a şcolii într-o „şcoală verde”, clasamentul a arătat astel: Premiul I:   Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, Premiul II: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, Premiul III: Colegiul Economic Viilor. Au primit premii speciale Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”.

Celebrată pentru prima oară în Statele Unite ale Americii în 1970, Ziua Pământului a dat startul mişcării ecologiste moderne.

         „Anul acesta, Ambasada SUA a invitat multe dintre liceele bucureştene să participe la un concurs organizat cu ocazia Zilei Pământului şi şaptesprezece licee au trimis proiecte. Creativitatea şi imaginaţia voastră ne-au impresionat pe mine şi pe ceilalţi membri ai juriului. Soluţiile simple care să facă şcolile şi comunităţile voastre mai ecologice şi mai eficiente energetic, precum şi extraordinara voastră capacitate de a transforma obiecte obişnuite în obiecte de artă utilizabile ne-au inspirat pe toţi. Am văzut chiar că unul dintre licee s-a înscris cu o rochie care ar putea s-o intereseze pe Lady Gaga. Sperăm că fiecare dintre voi va fi inspirat de aceste proiecte,” a spus Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim.