Ambalajele de ALUMINIU, cele mai folosite pe piață! Cât de PERICULOASE sunt alimentele păstrate în astfel de cutii

Ambalajele de ALUMINIU, cele mai folosite pe piață! Cât de PERICULOASE sunt alimentele păstrate în astfel de cutii

Aluminiul este unul dintre cele mai folosite elemente chimice în industrie, întrucât este un material ușor, fiind regăsit în mai toate ambalajele alimentare, în special în conserve, doze de bere, caserole în care depozităm mâncarea și nu în ultimul rând în folia de aluminiu pe care o folosim des în bucătărie.

Studii efectuate în Europa pe acest material atrag atenția că aluminiul conține peste 175 de substanțe periculoase, care sunt folosite în mod legal de producătorii de ambalaje alimentare. 

Multe din substanțele toxice care fac parte din ambalajele folosite zi de zi sunt cancerigene și pot determina infertilitate, scrie Sfatulmedicului.ro.

Pe de altă parte, răspunsul oficial al Agenției Europene pentru Standarde Alimentare încearcă să liniștească consumatorii. Agenția Europeană afirmă că substanțele folosite în recipientele din aluminiu nu sunt periculoase, neputând cauza malformații genetice sau dereglări hormonale, atât timp cât sunt menținute în limitele aprobate.