Evenimentul Zilei > International > Alternativa pentru Germania ia amploare. Un nou partid eurosceptic a apărut
Alternativa pentru Germania ia amploare. Un nou partid eurosceptic a apărut

Alternativa pentru Germania ia amploare. Un nou partid eurosceptic a apărut

Duminică, în Germania, va avea loc fondarea oficială a organizației „Evrei în Alternativa pentru Germania”, afiliată partidului eurosceptic și anti-musulman „Alternativa pentru Germania”, notează RFI.

Inițiatorul este, Dimitri Schulz, provenit dintr-o familie iudeo-germană, în fosta Uniune Sovietică. Potrivit aceleiași surse, Iniţiativa lui Schulz a stârnit un val de critici din partea unor organizaţii evreieşti, care avertizează că partidul naţionalist-autoritar este o ameninţare pentru minorităţi, pentru democraţie, cât şi pentru evrei şi migranți.

Dimitri Schulz, un militant pentru „familie tradiţională”, pledează pentru introducerea modelului de impozit pe venit, practicat în România, mai notează RFI.

Potrivit unui sondaj din septembrie, Alternativa pentru Germania se află pe locul doi în preferinţele electoratului, cu 18 la sută din electorat, în timp ce pentru Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, ar vota 28 la sută şi pentru Partidul Social-Democat 17 la sută), se mai arată în sursa citată.