Alte ETICHETE la alimente. Ce se schimbă, EXPLICĂ pentru EVZ un SPECIALIST în alimentaţie

Alte ETICHETE la alimente. Ce se schimbă, EXPLICĂ pentru EVZ un SPECIALIST în alimentaţie

Toţi producătorii de alimente din România trebuie să schimbe etichetele produselor, conform unei directive europene, începând din 13 decembrie 2014.

Ce se schimbă, de fapt, ne spune Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

,,Noile etichete trebuie să cuprindă menţiuni obligatorii mai uşor de înţeles, lizibile şi, după caz, indestructibile, astfel încât decizia de cumpărare să se poată face în deplină cunoştinţă de cauză. Adică, ingredientele produsuluii vor trebui să fie scrise alb pe negru sau negru pe alb să se vadp foarte bine. Mai mult,  înălţimea caracterelor trebuie să fie de minim 1,2 mm,, a declarat Dragoş Frumosu pentru Evenimentul Zilei.

Totodată, spune specialistul,  pe etichete trebuie să existe obligatoriu următoarele informaţii: denumirea, lista ingredientelor, substanţele care provoacă alergii, cantitatea, data limită de consum, condiţiile de păstrare, dar şi ţara de origine sau locul de provenienţă. Aceste măsuri sunt valabile şi pentru băuturi sau produsele vrac.

Ne puteți urmări și pe Google News

,,Producătorii au la dispoziţie şase luni, începând cu data de 13 decembrie 2014, să se alinieze la aceste măsuri. Personal, eu aş fi dorit să văd pe aceste etichete şi procentele de carne, care nu vor apărea,, ne-a mai declarat Dragoş Frumosu.