La o săptămână după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat că investighează inflamația inimii la tineri vaccinați recent, Connecticut a raportat 18 cazuri noi cu probleme cardiace în rândul adolescenților care au primit vaccinul anti-Covid-19

Toate cele 18 cazuri au dus la spitalizare – marea majoritate timp de câteva zile, scrie NBC Connecticut. Cazurile au fost raportate Departamentului de Sănătate Publică din Connecticut de către furnizorii de vaccinuri, a declarat Deirdre Gifford, comisar în funcție de sănătate.

O mamă a povestit despre starea fiului său care a început să aibă probleme cardiace la câteva zile după ce a făcut vaccinul COVID-19. „Nu aș vrea ca niciun alt părinte să treacă prin ceea ce am trecut”, a spus Rachel Hatton, după ce fiul ei de 17 ani a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă la câteva zile după ce a primit vaccinul COVID.

Deirdre  Gifford a spus că toți adulții, cu excepția unuia, spitalizați cu probleme cardiace au fost externați. Patru dintre acei tineri rezidenți au fost spitalizați la Yale New Haven Health și trei la Connecticut Children’s.

Primul caz a fost fiul lui Rachel Hatton, Gregory, în vârstă de 17 ani

„Este terifiant”, a spus Hatton, care locuiește cu fiul ei în Naugatuck. Hatton a spus că fiul ei a început să se plângă de dureri toracice severe la trei zile după a doua doză. S-a agravat în a patra zi când au început şi durerile de spate.

Gregory s-a dus la o clinică unde i s-au efectuat analize de sânge și o radiografie unde au descoperit că are pericardită, o inflamație în afara inimii. Un purtător de cuvânt de la Connecticut Children’s a spus că pacienții au prezentat atât pericardită, cât și miocardită – inflamația mușchiului cardiac.

Tânărul a fost transferat la Spitalul Saint Mary din Waterbury și apoi la Connecticut Children’s din Hartford


Cercetătorii, în alertă. Investighează o nouă boală apărută la tineri după vaccinul COVID-19


„L-au conectat la un monitor cardiac, au făcut mai multe electrocardiografe şi ecocardiografii pentru a încerca să afle dacă ar fi putut fi cauzată de altceva, de un fel de infecție, cum ar fi boala Lyme. L-au testat pentru tot felul de lucruri și unul câte unul aceste teste au venit negative”, a spus Hatton.

Medicii încă nu au putut spune dacă starea sa este legată de vaccinul COVID, dar l-au chemat din nou pentru un RMN după ce încă doi pacienți au prezentat simptome similare. Hatton a spus că Gregory că este conectat la un monitor cardiac. Medicii intenționează să facă un alt RMN în iunie pentru a vedea dacă starea sa se îmbunătățește.

„Nu dorm pentru că … dacă îl aud pe fiul meu strănutând sau dacă sună ca și cum nu mai are respirație când îl sun în pauza mea de la serviciu, devin nervoasă pentru că pur și simplu nu știu ce altceva s-ar putea întâmpla. Practic, acum are o afecțiune a inimii și este terifiant”, a spus mama.

Medicii încă nu știu nimic despre boala care apare la tinerii vaccinaţi

CDC  nu a stabilit dacă vaccinurile au fost cauza bolii cardiace raportate în cazurile din Connecticut. Dar comitetul de siguranță al CDC a  publicat un aviz din 17 mai, care avertiza medicii cu privire la rapoartele de miocardită, care apar predominant la adolescenți și adulți tineri, mai des la bărbați decât la femei, mai des după a doua doză și de obicei în termen de patru zile după vaccinarea cu  Pfizer sau vaccinuri Moderna, scrie nbcconnecticut.