Un purtător de cuvânt al Alinei Kabaeva – despre care presa spune că ar fi iubita secretă a preşedintelui rus Vladimir Putin, care a divorţat în vara anului 2013 de soţia sa Ludmila – a declarat că aceasta a acceptat oferta de a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al holdingului” NMG.

Potrivit unor surse apropiate acesteia, ea conducea deja de şase ani un departament din NMG.

Cu puţin timp în urmă, acţionari ai NMG i-au propus Alinei Kabaeva să vină la conducerea Consiliului de administraţie şi ea a fost de acord, relatează la rândul său agenţia de presă Interfax, citându-l pe directorul pentru relaţii publici al grupului Oksana Razumov. Cine anume dintre acţionari i-a propus ex-gimnastei acest post nu se ştie, scrie agenţia de presă menţionată, preluată de Agerpres.

Alina Kabaeva şi-a depus luni, 15 septembrie, cererea prin care renunţă la mandatul de deputat în Duma de Stat. Unii parlamentari au spus că aceasta şi-a dat demisia din proprie dorinţă, pe motiv de transfer la un alt loc de muncă. Iniţial, s-a presupus că fosta campioană se va ocupa de “probleme legate de sport”.

Comisia din Dumă pentru regulament a răspuns favorabil cererii şi a recomandat Camerei inferioare să examineze această chestiune în prima şedinţă a sesiunii de toamnă, marţi, 16 septembrie.

Alina Kabaeva şi-a început cariera de parlamentar în 2007 după o activitate sportivă de 11 ani. La alegerile legislative din 2011, ea a figurat pe listele partidului de guvernământ Rusia Unită în Tatarstan.

“Grupul naţional media” a fost fondat în 2008 după fuziunea dintre banca “Rossia” a lui Iuri Kovalciuk (considerat un apropiat al lui Vladimir Putin), companiei Severstal, a lui Aleksei Mordaşov, societăţilor de asigurări Sogaz şi Surgutneftegaz. În prezent, Consiliul de administraţie al NMG este condus de Kirill Kovalciuk, o rudă a lui Iuri Kovalciuk.

Printre activele NMG figurează posturile de televiziune cu audienţă federală Rent-TV şi Piatâi kanal. În plus, grupul deţine 25 la sută din acţiunile postului public de televiziune Pervîi kanal. Totodată acesta este coproprietar al News Media, care deţine cotidianul Izvestia, canalul tv LifeNews, ziarul Jizni şi postul de radio Russkaia slujba novostei.