Evenimentul Zilei > Politica > A apărut o NOUĂ SCRISOARE. Cine îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea
A apărut o NOUĂ SCRISOARE. Cine îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea

A apărut o NOUĂ SCRISOARE. Cine îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea

Miercuri, a fost făcută publică scrisoarea prin care Firea, Stănescu şi Ţuţuianu - cei trei grei din PSD -, în numele unui comitet de iniţiativă, solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. În replică, senatorul PNL Alina Gorghiu a lansat o scrisoare adresată formațiunilor politice care încă mai girează eșecurile PSD.

Alina Gorghiu susține că la momentul actual, PSD trece printr-o criză internă gravă din cuauza căreia, majoritatea parlamentară ar putea fi afectată. Ba mai mult, aceasta mai punctează că demersul făcut ieri de către cei trei grei din PSD demostrează că partidul a eșuat în majoritatea obiectivelor sale politice.

„Ultimele evenimente din PSD arată fără doar şi poate că acest partid trece printr-o criză internă majoră care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. De altfel, este clar că în timpul cel mai scurt un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizaţiilor teritoriale în demersurile lor anti – Dragnea, ceea ce va pune în discuţie chiar existenţa majorităţii parlamentare”.

„Documentul politic de ieri lansat de unii lideri ai PSD recunoaşte faptul că acest partid a eşuat în cea mai mare parte a obiectivelor sale politice: războiul permanent dus împotriva unei mari părţi a societăţii a blocat guvernarea, s-a prăbuşit în sondaje, este în plan o OUG pentru amnistie şi graţiere, au fost numite în funcţii importante persoane slab pregătite profesional, partidul este izolat în plan international”.

Senatorul liberal mai susține și că simpla eliminare a lui Dragnea de la conducerea formațiunii politice nu ar fi de ajuns.

„Dar pe de altă parte se vede că PSD nu are soluţii pentru a rezolva aceste probleme. O cosmetizare a partidului prin eliminarea lui Dragnea şi câteva promisiuni electorale pentru cetăţeni (autostrăzi etc) şi pentru liderii îngrijoraţi (amnistia şi graţierea) nu înseamnă reformarea acestui partid. Poate că liderii PSD îşi fac curaj promiţând unii altora că vor rămâne la guvernare, dar ei nu înţeleg că bilanţul ultimelor 18 luni arată că o continuare cu Premierul actual nu este posibilă”.

 

În această scrisoare Gorghiu face un apel către ALDE pentru a nu mai lua parte la măcelul din PSD.

„În aceste condiţii mă adresez în primul rând liderilor ALDE. Cer acestui partid să nu mai gireze măcelul intern din PSD. În caz contrar, va însemna că este părtaş la dezastrul în care un PSD aflat în dezintegrare va împinge ţara prin blocarea actului de guvernare. ALDE trebuie să se pronunţe asupra temelor presante de pe agenda guvernamentală pentru că problemele cetăţenilor nu pot fi puse între paranteze chiar dacă în PSD este război civil. Iar Călin Popescu – Tăriceanu trebuie să aibă o poziţie publică şi clară faţă de criticile aduse de lideri marcanţi ai PSD propriei guvernări din care face parte şi de care partidul său este, parţial, responsabil”.

„Lansez un apel către toţi liderii politici şi parlamentarii care încă nu şi-au clarificat poziţia faţă de criza guvernării şi a PSD. Le cer să izoleze acest partid care în condiţiile actuale nu mai poate reprezenta guvernarea din România. Le transmit tuturor că nu ştiu şi nu mă interesează cine va ieşi învingător din bătălia internă din PSD. Dar este clar că deja guvernarea este blocată. PSD a pierdut definitiv legitimitatea dată de alegerile din 2016. Iar reforma partidului nu este posibilă la guvernare. Iată de ce restul liderilor politici trebuie să fie concentraţi acum asupra asigurării unei formule politice democratice şi eficiente, care să permită funcţionarea normală a Guvernului”,  conchide Alina Gorghiu, senator PNL