Alimentele conservate, extrem de nocive, dar la mare căutare în Post. „Atenţie la simptome”

Alimentele conservate, extrem de nocive, dar la mare căutare în Post. „Atenţie la simptome” Sursă Pixabay

Postul Crăciunului a început, iar românii aleg să mănânce foarte multe alimentele la conserve şi borcane. Cu toate astea, specialiștii au declarat că este sunt extrem de periculoase pentru sănătate și că trebuie evitate cu orice preț.

În perioada Postului, mulți români aleg varianta cea mai simplă și mănâncă alimentele la conserve şi borcane, fără să se gândească la consecințe. Medicii au precizat că ele sunt foarte periculoase pentru sănătate și că oamenii nu trebuie să neglijeze nici cele mai mici simptome.

În ultima perioadă, doi bărbați au murit după ce s-au infectat cu botulism. Medicii au declarat că multe persoane s-au îmbolnăvit din cauza alimentelor la conservă și că ele trebuie evitate, mai ales în Postul Crăciunului, când sunt la mare căutare.

Infectările cu toxina botulinică, o afecțiune extrem de gravă, apar din cauza consumului de alimente contaminate. „Cazurile de botulism au apărut sporadic, din fericire rar, dar gravitatea lor este indiferent de vârstă și trebuie acționat cât mai rapid la aceste simptome, care se referă de la doză palpebrală brusc instalată, dureri abdominale, crampe, constipație sau diaree, o anumită hipotonie musculară, stare proastă care nu se justifică în contextul pe care omul știa ca o tulburare digestivă obișnuită recurentă, atunci trebuie cerut ajutor medical.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă Pixabay

Noi acționăm mai din timp și un tratament simplu este de preferat decât tratamentele acelea care necesită combaterea neurotoxinei, fiind știut că neurotoxina botulinică este printre cele mai puternice”, spune dr. Ramona Vasile, şef secţie Boli Infecţioase Copii. „Ar fi bine să mai mergem și prin piață pe la ai noștri, că poate totuși putem ține postul și cu ce au ai noștri”, recomandă o pensionară.

Au ajuns la spital din cauza alimentelor la conservă

Această boală nu este o joacă, iar românii trebuie să fie atenți la simptomele pe care le au. Amintim că un bărbat de 68 de ani din Slatina a murit în urma infectării cu toxina botulinică. Un tânăr este suspect de botulism, după ce a consumat carne de porc conservată încă din decembrie anul trecut.

În urmă cu 2 luni un bărbat a murit după ce a mâncat pește conservat preparat în gospodărie, iar lista poate continua, potrivit A3.