Evenimentul Zilei > Actualitate > Alimentele, combustibilii și serviciile s-au scumpit
Alimentele, combustibilii și serviciile s-au scumpit

Alimentele, combustibilii și serviciile s-au scumpit

Prețurile alimentelor au crescut în primele patru luni ale anului cu aproape 1,5%, în vreme ce combustibilii erau mai scumpi cu aproape 5%, iar tutunul cu circa 6%, ca urmare a majorării acizelor.

Pe lista produselor alimentare care au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri în luna aprilie comparativ cu decembrie 2013 se regăsesc fasolea, fructele proaspete și citricele. Astfel, în intervalul menționat, fasolea s-a scumpit cu aproape 12%, fructele cu peste 7%, iar citricele cu peste 4%, potrivit datelor publicate ieri de Institutul Național de Statistică. În schimb, prețurile la cartofi, zahăr și ouă s-au redus în primele patru luni ale anului.

Viciile costă tot mai mult

Ca urmare a majorării accizelor, prețurile la tutun și combustibili sunt mai mai mari în prezent comparativ cu luna decembrie 2013. Totodată, tarifele la serviciile poștale au crescut cu aproape 6%.

De asemenea, și service-urile auto, precum și clinicile medicale sau saloanele de înfrumusețare afișează tarife mai mari în medie, cu 1-2%. Inflaţia anuală a atins maximul din 2014 – 1,21%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: