Alexei Navalny, duşmanul lui Putin, a fost mutat din nou dintr-un centru de detenție din afara Moscovei unde fusese pus în carantină. Informaţia a fost postată vineri pe contul său de Twitter.
Alexei Navalny a fost mutat din nou din închisoare, după ce luna trecută a fost adus în regiunea Vladimir din estul Moscovei. Avocaţii săi spun că Alexei Navalny ar fi fost transferat din nou „într-o locație necunoscută”.

Alexei Navalny, duşmanul lui Putin, a fost mutat din nou într-o locație necunoscută

Navalny a fost inițial ținut în închisoarea Kolchugino din regiunea Vladimir din nord-estul Moscovei. A spus o sursă. La momentul respectiv Navalny era ținut acolo pentru carantină. Înainte de a fi mutat în colonia de muncă IK-2, tot în regiunea Vladimir.

Vadim Kobzev, unul dintre avocații lui Navalny, a declarat că și-a vizitat clientul joi. Dar că un alt avocat a încercat să-l vadă vineri și i s-a spus că a fost mutat în altă parte.

„Închisoarea a spus că nu este acolo și atât”, a declarat Kobzev. Adăugând că Navalny era în stare bună de sănătate când l-a vizitat cu o zi înainte.

„Sub diverse pretexte, nu li s-a permis să-l vadă pe Alexei”

„Avocații au fost informați doar că Alexei a plecat până la ora 14:00. Autoritățile penitenciare au refuzat să spună unde”, s-a relatat pe contul lui Navalny.

Citând legile privind protejarea informațiilor personale, o purtătoare de cuvânt al Serviciului Federal al Penitenciarelor a spus:

„Nu se poate dezvălui informații despre locul unde se află Navalny”.

Cotidianul Vedomosti a raportat joi, citând surse din servicii penitenciare și administrații regionale, că Navalny va fi transferat într-un lagăr de prizonieri. Din regiunea Vladimir, cunoscut pentru izolare psihologică și condiții dure.

Oamenii de știință europeni au stabilit că cel mai puternic critic al președintelui Vladimir Putin a fost aproape ucis de un agent sovietic Novichok. Iar liderii occidentali au îndemnat Rusia să investigheze incidentul. Navalny și aliații săi dau vina pe ofițerii de securitate ruși pentru efectuarea atacului din 20 august, o cerere respinsă de autorități.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a cerut Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalny, dar Rusia a refuzat acest lucru, scrie themoscowtimes.